Kotitalous­vähennys Rahoitus

Viemärisukituksen hinta koostuu eri tekijöistä

Viemärin sukituksen hinta koostuu eri tekijöistä

Viemärisaneeraus on ajankohtainen toimenpide jokaisen kiinteistön elinkaaren aikana. Kodin viemäriremontti voidaan toteuttaa joko perinteisellä tavalla, jolloin kodin pintoja puretaan ja vanhat viemäriputket vaihdetaan uusiin, tai modernilla menetelmällä, eli sukittamalla.

Sukitus on perinteistä viemärisaneerausta kustannustehokkaampi, asukasystävällisempi, sekä nopeampi tapa toteuttaa viemäriputkiston uudistus. Viemäreiden saneeraus on kuitenkin mahdollista tehdä sukittamalla ainoastaan niissä tilanteissa, kun alkuperäinen viemäriputkisto on riittävän hyvässä kunnossa.

Viemäriputkien tekniset käyttöiät vaihtelevat materiaaleittain 40 vuodesta 50 vuoteen. Saneeraus on edessä yleensä noin 40 vuoden ikäisillä kiinteistöillä. Viemäriremonttiin kannattaa varautua ennakoivasti, sillä remonttiin käytettävä aika ja sen hinta voivat moninkertaistua, jos viemäriverkosto pettää ja vahinko ehtii tapahtua. Viemärisaneeraus kannattaakin siis toteuttaa silloin, kun se on vielä mahdollista tehdä sukittamalla. Näin toimiessa säästetään aikaa ja rahaa tulevaisuudelta.

Mitä sukitus tarkoittaa?

Kun viemärisaneeraus toteutetaan sukittamalla, ei kodin pintoja tarvitse purkaa. Uusi putkisto asennetaan vanhan viemäriverkoston sisälle. Polyesteristä valmistettu huopasukka kyllästetään epoksilla ja se ohjataan vanhaan viemäriputkeen paineilman avulla. Kovettuessaan se muodostaa uuden, itsekantavan viemäriputken.

Teknisiltä ominaisuuksiltaan sukitettu viemäriputki vastaa uutta muovista viemäriputkea ja sen käyttöiäksi luvataan jopa 50 vuotta. Rakenteeltaan sukitettu viemäriputkisto on itsekantava ja täysin saumaton. Tyypillisesti viemäriputkien heikoimpia kohtia ovat putkiliitokset, joiden tiivisteet kovettuvat ja haurastuvat ajan saatossa. Liitokset voivat myös irrota esimerkiksi maan liikkumisen seurauksena. Sukitettu, yhtenäinen viemäriputkisto ei sisällä mahdollisesti irtoavia liitoskohtia, joten vesivahingon riski on niillä pienempi verrattuna perinteisiin viemäriputkiin.

Mistä tekijöistä viemäriremontin hinta koostuu?

Viemärisaneerauksen hintaan vaikuttavia tekijöitä on useita. Hintaan vaikuttaa viemäriputkiston rakenne ja valmistusmateriaalit, remontin laajuus sekä remontointimenetelmä. Koska jokainen remontti on yksilöllinen, vaikuttaa sen hintaan myös valitut lisätyöt kuten vesikalusteiden uusiminen. Viemäriremontin yhteydessä usein vaihdetaankin wc-istuimet ja muita vesikalusteita uusiin. Jos saneeraus toteutetaan vasta siinä vaiheessa, kun vesivahinko on tapahtunut, voi remontin hinta nousta moninkertaiseksi, sillä viemäriputkiston lisäksi myös talon vahingoittuneita pintoja ja rakenteita joudutaan uusimaan. Lisäksi asukkaat joutuvat järjestämään itselleen väliaikaisen asuinpaikan.

Viemärisukituksen hinta on perinteiseen saneeraukseen verrattuna edullinen, sillä yleensä koko omakotitalon viemäriverkoston sukituksen kustannukset sijoittuvat 10 000–20 000 euron hintahaarukkaan. Linjasaneeraus tosin voi olla viemärisukitusta laajempi toimenpide, sillä se voi sisältää viemäreiden uusimisen lisäksi usein myös vesiputkien sekä kaapeli- ja sähköverkkojen uusimisen, joka nostaa remontin hintaa. Sukittamalla toteutetussa viemärisaneerauksessa uusitaan viemäriputket ja lattiakaivot sekä mahdollisesti päivitetään vesikalusteita uusiin.

Tarkka hinta viemäriremontille vaatii aina erillisen tutustumisen kohteeseen ja kartoituksen paikan päällä. Kartoituksessa viemäriputkisto tutkitaan sisäpuolelta viemärikameran avulla, jolloin saadaan varmistus siitä, että viemäriverkosto on siinä kunnossa, että saneeraus on vielä mahdollista toteuttaa sukittamalla. Lisäksi koko viemäriverkoston rakenne saadaan selville. Vesipisteiden ja viemärihaarojen lukumäärät vaikuttavat työn laajuuteen ja lopulliseen kauppasummaan. Kartoituksen yhteydessä annetaan kiinteä hinta sekä aikataulu viemäriremontille. Akvatek tarjoaa viemärikuvauksen 2000-luvun ja sitä vanhempiin kotitalouksiin aina maksutta, eikä se sido asiakasta jatkotoimenpiteisiin.

Akvatekin viemärisukitus hoituu nopeasti ja vaivattomasti

Akvatek on erikoistunut viemärisaneerausten toteuttamiseen sukittamalla. Remontin toteuttaminen lähtee aina liikkeelle alkukartoituksella. Tutkimme viemäriverkoston sisäisesti viemärikameraa käyttäen. Kuvauksella varmistetaan, että käytössä olevat viemäriputket ovat vielä siinä kunnossa, että ne voidaan uusia sukittamalla.

Kun on varmistuttu siitä, että sukitus on mahdollista toteuttaa, hahmotellaan remontin laajuus. Yleensä koko viemäriputkisto uusitaan täysin, jokaista viemärihaaraa myöten. Lisäksi kaikki lattiakaivot uusitaan ja jos asiakas niin haluaa, vanhat vesikalusteet, kuten wc-istuimet, hanat ja hajulukot vaihdetaan uusiin.

Kun remontin laajuudesta on päätetty, sovitaan saneerauksen aikataulusta. Yleensä kodin viemäriverkoston sukitus saadaan valmiiksi alle viikossa, yleisimmin 3-5 päivässä. Asukas voi asua kodissaan normaalisti koko remontin ajan.

Artikkelit

Viemärihuollon ABC – Taloyhtiön viemärit kuntoon

Kun viemäreitä huolletaan säännöllisesti, pysyvät ne käyttökunnossa koko elinkaarensa ajan. Tehokkaan, mutta hellävaraisen harjapuhdistuksen ansiosta lika ei pääse syöpymään putken pintaan ja aiheuttamaan tukoksia sekä vesivahinkoja.

”Viemäripuhdistus oli todella tarpeellinen, sillä putkistossa oli runsaasti rasvakertymää” – Jääliläisen 1970-luvulla rakennetun taloyhtiön viemärit kuvattiin ja puhdistettiin

– Meidän kiinteistö on jo sen verran vanha, että tuntui hyvin tarpeelliselta teettää viemärikuvaus ja -puhdistus, Sirpa Pätsi As Oy Kiimingin Koivurivistä kertoo.

Ennaltaehkäisevä viemärihuolto taloyhtiölle

Viemäreistä johtuvat vesivahingot pystyttäisiin helposti ennaltaehkäisemään, mikäli viemäreiden todellinen kunto selvitettäisiin hyvissä ajoin.

Taloyhtiön viemärien sukitus – kustannustehokkain tapa saneerata putkisto

Rivitalon tai kerrostalon viemäreiden sukitus on kustannustehokas tapa hoitaa putkiremontti.

Taloyhtiön viemärisukitus – mitä isännöitsijän ja huoltohenkilöstön olisi hyvä tietää?

Viemäriputkien sukitus on helpompi, edullisempi ja nopeampi vaihtoehto putkiremontille. Sukitus voidaan toteuttaa, jos nykyiset viemärilinjat ovat sukituksen kestävässä kunnossa.

Milloin taloyhtiön viemärit kannattaa kuvata?

Taloyhtiön viemärikuvaus kannattaa toteuttaa säännöllisin väliajoin, etenkin jos viemäreillä alkaa olla käyttöikää jo yli kymmenen vuotta.

Uusi kiinteistö pitää kuvata ennen käyttöönottoa

Uusissa kiinteistöissä on lain mukaan varmistettava, että rakenteiden sisään jäävät viemärit ovat tiiviit ja asianmukaiset. Tämä onnistuu ainoastaan viemärikameran avulla kuvaten.

Varmistu laadusta – valitse sertifioitu sukitus

Sukitus on varma ja luja menetelmä viemäreiden uudistamiseksi. Sukituksen noustessa yhä tunnetummaksi ja käytetymmäksi menetelmäksi eri yritykset pyrkivät mukaan kasvavaan kilpailuun.

Viemärin sukitus omakotitalossa – hinta ja laatu kohtaavat sukitustyössä

Mikään viemärimateriaali ei ole ikuinen ja etenkin vanhojen kiinteistöjen kohdalla viemäriremontin tarvetta tulisi kartoittaa pätevän ammattilaisen johdolla.

Apua, viemäri tukossa! Näin tehdään viemärin avaus kotikonstein

Paras tapa välttää viemäritukokset on tehokas ennaltaehkäisy. Kotikonstit viemärin avaukseen eivät aina tepsi, mutta viemärihuollolla avun saa aina.

Milloin myyjä vastaa viemärivahingosta?

Asuntokauppojen yhteydessä viemäreiden todellinen kunto kannattaa selvittää kuvauksella, jotta vältyttäisiin ikävältä jälkiselvittelyltä.

Miksi viemäri haisee?

Ikävän hajun lähteeksi paljastuu usein kodin viemäri. Viemäristä nouseva paha tuoksu voi kertoa putkistossa piilevästä ongelmasta.

Omakotitalon putkiremontti nostaa kiinteistön arvoa

Kartoita mahdollinen putkiremontin tarpeesi pian. Näin nostat asuntosi arvoa ja ehkäiset vesivahinkojen syntymistä.

akvatek rööripeikko

Rööripeikon tarina

Kuuluuko viemäristä pulputusta ja lurinaa? Ehkä siellä asuu pikkuinen, likavettä rakastava Rööripeikko. Rööripeikot asuvat talojen viemäreissä ja ojien siltarummuissa.

Akvatekin brändiuudistus

Akvatekin uusi brändi ja yritysilme on julkaistu 12.6.2023. Lue lisää.

Viemärihuolto asiakaspalvelu

Asuntokaupassa ei tutkita viemäreitä

Asuntokaupan yhteydessä tutkitaan viemäreitä aivan liian harvoin. Viemäreiden kunto kannattaa tarkastaa sillä esimerkiksi myyjä on vastuussa myös asunnon piilevistä virheistä.

Maksuton viemärin kuvaus– miksi ja milloin?

Viemärin kuvauksella kiinteistön omistaja saa hyödyllistä tietoa viemäreidensä tilanteesta jopa täysin maksutta.

Suomessa yli 100 vesivuotoa joka päivä – viemärit kärkipäässä

Selvityksen mukaan vesivahinkoja tapahtuu eniten viemäreissä. Suurin osa vahingoista johtuu tukoksista ja rakennusvirheistä.

Viemärisukituksen hinta koostuu eri tekijöistä

Sukituksessa vanhan viemärin sisään asennetaan rakenteita purkamatta uusi saumaton muoviputki, jonka käyttöikä on jopa 50 vuotta.

Karkota Hirviö

Pyydä maksuton viemärikuvaus tai jätä yhteydenottopyyntö
  Facebook @akvatek

  Akvatek
  Akvatek2 months ago
  Helsingin Sanomat herätteli keskustelua nykyrakentamisesta ja sen laadusta.🧐 Lue, miten Akvatekin Ville otti kantaa valurautaputkien käyttöön sekä niiden tyypillisiin ongelmiin:
  Akvatek
  Akvatek2 months ago
  Tekisikö mieli tehdä viemäreiden asennustöitä ihan itse? 🤔

  ⛔ Aina ei kannata, sillä vakuutusyhtiöt eivät korvaa asennusvirheestä johtuvaa viemärivahinkoa.

  Mutta tiesitkö vielä tämän?

  👉 Kun altaan hajulukko on liitetty HK-kumitiivisteeseen sokkelilevyn takana, HK-kumitiivisteen pitää aina olla näkyvillä allaskaapissa.

  Teetä siis asennus ammattilaisella! 💪