Kotitalous­vähennys Rahoitus

Akvatek Whistleblow

Akvatekin Whistleblow -työkalu edistää organisaatiomme avointa, rehellistä ja läpinäkyvää toimintaa. Se tukee eettisten toimintatapojemme ylläpitämistä ja parantaa ympäristön luottamusta toimintaamme kohtaan. On tärkeää huomioida, että kaikki asiakaspalautteet, reklamaatiot ja yrityksemme toimintaan liittyvät kehitysehdotukset tulisi osoittaa asianmukaisille vastuuhenkilöille.

Mistä voi tehdä ilmoituksen?

Kaikkien Akvatekin työntekijöiden odotetaan noudattavan yrityksemme ohjeita ja yritystämme koskevaa lainsäädäntöä työssään. Jos sinulla herää vahvoja epäilyksiä väärinkäytöksistä, voit tehdä ilmoituksen tämän kanavan kautta. Ilmoitukset tulee tehdä aina vilpittömässä mielessä. Ilmoituksen voi jättää esimerkiksi seuraavissa tilanteissa: lahjonta, suosiminen, tietojen manipulointi, yritysetujen väärinkäyttö, uhkailu tai painostus, aseman väärinkäyttö tai sidonnaisuudet, ja niin edelleen.

Kenelle palvelu on tarkoitettu?

Ilmoituskanavaa voivat käyttää sekä Akvatekin konsernin työntekijät että ulkoiset sidosryhmät. Suosittelemme ensisijaisesti ottamaan yhteyttä organisaatiomme esihenkilöön, mutta ymmärrämme, että joskus voi tuntua tarpeelliselta ilmaista huolensa nimettömänä tämän kanavan kautta.

Tietojen luottamuksellinen käsittely

Ilmoituksen voi tehdä myös nimettömänä. Kanava on ulkopuolisen palveluntarjoajan toteuttama, ja alusta on suojattu sekä salasanasuojattu. Nimettömän ilmoittajan henkilöllisyys säilyy täysin suojattuna. Ilmoituksia käsitellään Akvatek-yrityksessä nimetyn tiimin toimesta EU-direktiivin mukaisesti ja luottamuksellisesti. Ilmoituksen tekijän nimeä ei julkaista, eikä ilmoittajalle aiheudu seuraamuksia ilmoituksen jättämisestä.

Käsittelyn kulku

Ilmoittaja saa vahvistuksen ilmoituksen vastaanottamisesta seitsemän (7) päivän kuluessa ilmoituksen jättämisestä. Kerromme ilmoittajalle toteutetuista toimenpiteistä kolmen (3) kuukauden sisällä ilmoituksen tekemisestä.


Lisätietoa lainsäädännöstä: https://www.juuriharja.fi/whistleblowing-ilmoittajalle-faq