Kotitalous­vähennys Rahoitus

Maksuton viemärin kuvaus– miksi ja milloin?

Miksi viemäreitä kannattaa kuvata?

Erikseen tilattuna palveluna viemärikuvaus maksaa yleensä satoja euroja riippuen ajankohdasta ja kohteen sijainnista sekä raportoinnin halutusta laajuudesta. Yksi kuvattu kohde vie ajoineen useita tunteja työaikaa, ja toimenpide vaatii erikoiskalustoa sekä asiantuntemusta. Miksi silti haluamme tehdä sen ilmaiseksi?

Akvatekin tarkoituksena on ensin selvittää viemäreiden tilanne, ja sitten vasta tarjota mahdolliseen ongelmaan oikeanlaista ja pitkäaikaista ratkaisua – tai olla tarjoamatta, koska iso osa kohteista ei vaadi mitään toimenpiteitä. 

viemärin kuvaus viemärikameralla

Maksuton viemärikuvaus omakotitaloille

Perinteisesti viemäriongelmiin reagoidaan usein vasta niiden ilmaantuessa. Huonosti vetävään keittiön altaaseen kaadetaan putkenavausainetta tai akuuttiin ongelmaan tilataan loka-auto jäteliikkeestä. Putkenavausaine syövyttää aukon viemärissä olevaan kertymään, ja imuauto poistaa tukoksen ilmanpaineella. 

Yhteistä näille keinoille on, että ne on suunniteltu oireiden poistamiseen, eivätkä ne selvitä ongelmien syytä. Lähtökohtaisesti viemärit kannattaa kuvata säännöllisesti esimerkiksi viiden vuoden välein, jotta akuutteja tilanteita ei pääse syntymään.

Viemärikuvauksilla voimme markkinoida huolto- ja sukitusosaamistamme, sekä saada uusia asiakkaita. Vastineeksi tarjoamme jokaiselle kodin omistajalle arvokasta tietoa viemäriputkistonsa kunnosta eikä kuvaus sido minkään palvelun ostamiseen.

Artikkelit

Miksi viemäri haisee?

Ikävän hajun lähteeksi paljastuu usein kodin viemäri. Viemäristä nouseva paha tuoksu voi kertoa putkistossa piilevästä ongelmasta.

Omakotitalon putkiremontti nostaa kiinteistön arvoa

Kartoita mahdollinen putkiremontin tarpeesi pian. Näin nostat asuntosi arvoa ja ehkäiset vesivahinkojen syntymistä.

akvatek rööripeikko

Rööripeikon tarina

Kuuluuko viemäristä pulputusta ja lurinaa? Ehkä siellä asuu pikkuinen, likavettä rakastava Rööripeikko. Rööripeikot asuvat talojen viemäreissä ja ojien siltarummuissa.

Akvatekin brändiuudistus

Akvatekin uusi brändi ja yritysilme on julkaistu 12.6.2023. Lue lisää.

Viemärihuolto asiakaspalvelu

Asuntokaupassa ei tutkita viemäreitä

Asuntokaupan yhteydessä tutkitaan viemäreitä aivan liian harvoin. Viemäreiden kunto kannattaa tarkastaa sillä esimerkiksi myyjä on vastuussa myös asunnon piilevistä virheistä.

Maksuton viemärin kuvaus– miksi ja milloin?

Viemärin kuvauksella kiinteistön omistaja saa hyödyllistä tietoa viemäreidensä tilanteesta jopa täysin maksutta.

Suomessa yli 100 vesivuotoa joka päivä – viemärit kärkipäässä

Selvityksen mukaan vesivahinkoja tapahtuu eniten viemäreissä. Suurin osa vahingoista johtuu tukoksista ja rakennusvirheistä.

Viemärisukituksen hinta koostuu eri tekijöistä

Sukituksessa vanhan viemärin sisään asennetaan rakenteita purkamatta uusi saumaton muoviputki, jonka käyttöikä on jopa 50 vuotta.

Karkota Hirviö

Pyydä maksuton viemärikuvaus tai jätä yhteydenottopyyntö

  Facebook @akvatek

  Akvatek
  Akvatek1 month ago
  Käsienpesualtaan hajulukon ja viemärin liitoksen väliin kuuluu asentaa HK-tiiviste, jonka tarkoituksena on tiivistää hajulukko viemäriputkeen. HK-tiiviste tulee olla tiiviisti pohjaan asti painettuna ja hajulukon putken tulee painua riittävän syvälle tiivisteen sisään. HK-tiiviste kannattaa puhdistaa säännöllisesti ja huonokuntoinen vaihtaa uuteen. #vesilukko #hajulukko #akvatek #viemäri
  Akvatek
  Akvatek1 month ago
  Akvatekin huoltoasentajilla kaikki tarvittava kulkee mukana pakettiautossa. Varustukseen kuuluu muun muassa viemärikamera, harjapuhdistuslaitteisto, painehuuhtelulaite, käsityökaluja, suojaustarvikkeita ja viemäriputkien osia. #akvatek #viemärikuvaus #viemäri #viemärihuolto