Kotitalous­vähennys Rahoitus

Varmistu laadusta – valitse sertifioitu sukitus

Varmistu laadusta – valitse sertifioitu sukitus

Sukitus on varma ja luja menetelmä viemäreiden uudistamiseksi. Sukituksen noustessa yhä tunnetummaksi ja käytetymmäksi menetelmäksi eri yritykset pyrkivät mukaan kasvavaan kilpailuun. Miten asiakas kykenee varmistumaan siitä, että sukitus suoritetaan valvotusti, tutkitusti ja luotettavasti? Akvatekin sertifioitu sukitusmenetelmä takaa laadukkaan ja turvallisen työn.

Mitä sertifikaatti kertoo?

Viemäreiden sukitusta voi tarjota periaatteessa mikä vain asennusyritys, mutta ainoastaan sertifioitu sukitus on tutkitusti varma, turvallinen valinta. Pelkkä hintavertailu ei kerro työn kannattavuudesta kaikkea: edullisimmalla palveluntarjoajilla voi olla suuri kiusaus säästää kuluissa, mikä näkyy valitettavan usein työn laadussa ja takuussa.

Sukitusyritysen tarjoaman palvelun luotettavuus on onneksi testattu kuluttajien puolesta. Akvatekin kautta saatava viemärisukitus täyttää Eurofins Expert Services Oy:n (entinen VTT Expert Services Oy) asennusyritysille myönnettävän Boldan In-House Lining System -sertifikaatin laatuvaatimukset. Eurofins Group on maailmanlaajuinen testaus- ja analyysipalveluita tuottava yhtiö.

Sertifikaatti tarkoittaa, että sukitusmenetelmä ja käytettävien materiaalien ominaisuudet on testattu ja arvioitu Eurofins Expert Services Oy:n toimesta. Sertifikaatti sisältää työmaatarkastuksia, lämmönvaihtelukokeen sekä sukitetun näyteputken testauksen. Laadunvalvonnan seurantatarkastus työmaaolosuhteissaa varmistaa, että asennustoiminta täyttää vaatimukset jatkossakin. Akvatekin sukitus on siis tutkitusti varma ja turvallinen valinta.

Mitä sertifikaatti edellyttää?

 • Sukituksessa käytettävä epoksi on käsiteltävä oikeassa lämpötilassa.
 • Epoksi ja kovetinaine on sekoitettava riittävän rauhallisesti oikeissa mittasuhteissa.
 • Työssä käytettävä sukka tulee mankeloida oikealla välyksellä, riittävän rauhallisesti.
 • Epoksilla kyllästetty sukka pitää apua putkeen työhän sopivalla sukitusrummulla.
 • Jokaisen viemärihaaraan tulee asentaa erillinen haarayhde vahvistamaan haaran rakennetta. Sukitettu putki pitää dokumentoida viemärikameralla kuvaamalla.

Sertifikaatin voimassaolon voi helposti tarkistaa minkä tahansa yrityksen kohdalta Eurofins Expert Services Oy:n ylläpitämässä sertifikaattihaku.fi –palvelussa.

Kenelle sertifikaatti myönnetään?

Sertifikaatteja materiaaleille ja tuotteille voivat hakea niiden valmistajat ja maahantuojat. Asennusmenetelmille sertifikaatin hakee asennusyritys. Niin käytettävät materiaalit kuin asennustyökin ovat sertifikaatin mukaiset kaikissa Akvatekin suorittamissa asennustöissä. Pidämme huolta, että asiakkaalle tarjotaan parasta mahdollista laatua kaikissa sukitustyön vaiheissa

Meille luotettavuus ei ole vain sanoja. Akvatekin tekemällä työllä on viiden vuoden takuu ja sertifioidulla sukitusmenetelmällä 30 vuoden materiaalitakuu. Koska sukitusmenetelmä on niin varma ja luja, vastaa sukitettu putki ominaisuuksiltaan uutta nykyaikaista muoviputkea. Tämä vuoksi sukitetun putken tekninen käyttöikä on jopa 50 vuotta.

Artikkelit

Viemärihuollon ABC – Taloyhtiön viemärit kuntoon

Kun viemäreitä huolletaan säännöllisesti, pysyvät ne käyttökunnossa koko elinkaarensa ajan. Tehokkaan, mutta hellävaraisen harjapuhdistuksen ansiosta lika ei pääse syöpymään putken pintaan ja aiheuttamaan tukoksia sekä vesivahinkoja.

”Viemäripuhdistus oli todella tarpeellinen, sillä putkistossa oli runsaasti rasvakertymää” – Jääliläisen 1970-luvulla rakennetun taloyhtiön viemärit kuvattiin ja puhdistettiin

– Meidän kiinteistö on jo sen verran vanha, että tuntui hyvin tarpeelliselta teettää viemärikuvaus ja -puhdistus, Sirpa Pätsi As Oy Kiimingin Koivurivistä kertoo.

Ennaltaehkäisevä viemärihuolto taloyhtiölle

Viemäreistä johtuvat vesivahingot pystyttäisiin helposti ennaltaehkäisemään, mikäli viemäreiden todellinen kunto selvitettäisiin hyvissä ajoin.

Taloyhtiön viemärien sukitus – kustannustehokkain tapa saneerata putkisto

Rivitalon tai kerrostalon viemäreiden sukitus on kustannustehokas tapa hoitaa putkiremontti.

Taloyhtiön viemärisukitus – mitä isännöitsijän ja huoltohenkilöstön olisi hyvä tietää?

Viemäriputkien sukitus on helpompi, edullisempi ja nopeampi vaihtoehto putkiremontille. Sukitus voidaan toteuttaa, jos nykyiset viemärilinjat ovat sukituksen kestävässä kunnossa.

Milloin taloyhtiön viemärit kannattaa kuvata?

Taloyhtiön viemärikuvaus kannattaa toteuttaa säännöllisin väliajoin, etenkin jos viemäreillä alkaa olla käyttöikää jo yli kymmenen vuotta.

Uusi kiinteistö pitää kuvata ennen käyttöönottoa

Uusissa kiinteistöissä on lain mukaan varmistettava, että rakenteiden sisään jäävät viemärit ovat tiiviit ja asianmukaiset. Tämä onnistuu ainoastaan viemärikameran avulla kuvaten.

Varmistu laadusta – valitse sertifioitu sukitus

Sukitus on varma ja luja menetelmä viemäreiden uudistamiseksi. Sukituksen noustessa yhä tunnetummaksi ja käytetymmäksi menetelmäksi eri yritykset pyrkivät mukaan kasvavaan kilpailuun.

Viemärin sukitus omakotitalossa – hinta ja laatu kohtaavat sukitustyössä

Mikään viemärimateriaali ei ole ikuinen ja etenkin vanhojen kiinteistöjen kohdalla viemäriremontin tarvetta tulisi kartoittaa pätevän ammattilaisen johdolla.

Apua, viemäri tukossa! Näin tehdään viemärin avaus kotikonstein

Paras tapa välttää viemäritukokset on tehokas ennaltaehkäisy. Kotikonstit viemärin avaukseen eivät aina tepsi, mutta viemärihuollolla avun saa aina.

Milloin myyjä vastaa viemärivahingosta?

Asuntokauppojen yhteydessä viemäreiden todellinen kunto kannattaa selvittää kuvauksella, jotta vältyttäisiin ikävältä jälkiselvittelyltä.

Miksi viemäri haisee?

Ikävän hajun lähteeksi paljastuu usein kodin viemäri. Viemäristä nouseva paha tuoksu voi kertoa putkistossa piilevästä ongelmasta.

Omakotitalon putkiremontti nostaa kiinteistön arvoa

Kartoita mahdollinen putkiremontin tarpeesi pian. Näin nostat asuntosi arvoa ja ehkäiset vesivahinkojen syntymistä.

akvatek rööripeikko

Rööripeikon tarina

Kuuluuko viemäristä pulputusta ja lurinaa? Ehkä siellä asuu pikkuinen, likavettä rakastava Rööripeikko. Rööripeikot asuvat talojen viemäreissä ja ojien siltarummuissa.

Akvatekin brändiuudistus

Akvatekin uusi brändi ja yritysilme on julkaistu 12.6.2023. Lue lisää.

Viemärihuolto asiakaspalvelu

Asuntokaupassa ei tutkita viemäreitä

Asuntokaupan yhteydessä tutkitaan viemäreitä aivan liian harvoin. Viemäreiden kunto kannattaa tarkastaa sillä esimerkiksi myyjä on vastuussa myös asunnon piilevistä virheistä.

Maksuton viemärin kuvaus– miksi ja milloin?

Viemärin kuvauksella kiinteistön omistaja saa hyödyllistä tietoa viemäreidensä tilanteesta jopa täysin maksutta.

Suomessa yli 100 vesivuotoa joka päivä – viemärit kärkipäässä

Selvityksen mukaan vesivahinkoja tapahtuu eniten viemäreissä. Suurin osa vahingoista johtuu tukoksista ja rakennusvirheistä.

Viemärisukituksen hinta koostuu eri tekijöistä

Sukituksessa vanhan viemärin sisään asennetaan rakenteita purkamatta uusi saumaton muoviputki, jonka käyttöikä on jopa 50 vuotta.

Karkota Hirviö

Pyydä maksuton viemärikuvaus tai jätä yhteydenottopyyntö
  Facebook @akvatek

  Akvatek
  Akvatek6 days ago
  VINKKI: Tee lattiakaivon puhdistamisesta helpompaa! 👍

  Suihkun lattiakaivoon päätyy paljon hiuksia, pesuainejäämiä ja ihorasvaa. Ne voivat nopeastikin tukkia lattiakaivon.

  ➡️ Siksi lattiakaivo pitäisi puhdistaa säännöllisesti, esimerkiksi kerran kuukaudessa.

  Yksi hyvä keino estää lattiakaivon likaantumista on hankkia verkkosuoja!

  💥 Se ehkäisee hiusten ja muiden roskien päätymistä lattiakaivoon ja viemäriin.
  💥 Verkkokin täytyy puhdistaa säännöllisesti, mutta se on paljon helpompaa kuin tukossa olevan kaivon puhdistus!
  💥 Verkkosuoja kerää roskat lattiakaivon alle, ja sieltä ne on helppo siirtää verkon avulla roskiin.

  Verkkosuojia voi ostaa useimmista päivittäistavarakaupoista.‼

  #lattiakaivo #lattiakaivonkansi #lattiakaivojutut #lattiakaivonpuhdistus
  Akvatek
  Akvatek2 weeks ago
  Tiesitkö tämän? 💥

  Viemäreistä johtuvia vesivahinkoja syntyy vuositasolla merkittävä määrä, ja niistä aiheutuvista vahingoista maksetaan suuria korvauksia. Osa vahinkotapauksista etenee vakuutuslautakunnan eli FINEn käsiteltäväksi.

  🔸 FINEn tietokannasta löytyy esimerkiksi hakusanalla “viemäriliitoksen vuoto” 28 käsiteltyä tapausta. Näistä tapauksista vain kolmasosaan vakuutuslautakunta on suosittanut korvauksen maksamista vahingon kärsineelle. 🤔

  🔸 Esimerkiksi kotivakuutukset korvaavat yleensä vain sellaisia vuotoja, jotka ovat syntyneet äkillisesti, eikä niiden aiheutuminen ole ollut ennalta arvattavissa. Asennus- tai rakennusvirheestä syntynyt vuotovahinko, ei ole ennalta arvaamatonta. ‼️

  👉 Tämän perusteella jokaisen kiinteistönomistajan kannattaa selvittää ajoissa viemäreiden kunto ja mahdolliset asennusvirheet.

  #viemäriremontti #viemärihuolto #viemäriputket #viemärityöt #viemärivahinko