Kotitalous­vähennys Rahoitus
Viemärihuolto asiakaspalvelu

Asuntokaupassa ei tutkita viemäreitä

Laaja kuntotarkastus kannattaa

Viime vuonna Suomessa myytiin 17 800 vanhaa omakotitaloa. Talokaupat ovat yleensä suurimpia kuluttajien tekemiä investointeja. Ostopäätöstä tehdessä joudutaan puntaroimaan ja harkitsemaan monia talon arvoon liittyviä seikkoja. Viime vuosina kohteiden tarjonta on ollut pienempää kuin kysyntä, jolloin ostoaikeissa oleva kuluttaja on joutunut tekemään päätöksen ostamisesta nopeasti.

Yleensä asunnon myyjä maksaa kuntokartoituksen, jolloin ostajalla on relevanttia tietoa jo valmiiksi päätöksenteon tueksi. Mahdollisimman laaja kuntoarvio omakotitalon tulevista remonteista ja järjestelmien käyttöiästä on selkeä myyntivaltti. Monesti myyjä päätyy kuitenkin teettämään vain suppean perusmuotoisen kuntotarkastuksen, jossa ei tutkita tarkemmin piilossa olevia rakenteita. Näin toimitaan, vaikka kuntotarkastuksen teettäminen ei poista myyjän vastuuta talon piilevistä vioista.

Viemärihuolto asiakaspalvelu

Viemäritutkimus ei sisälly kuntotarkastukseen

Asunnon kuntotarkastukseen sisältyy vain harvoin viemäreiden kuntotutkimus, koska sitä ei voida tehdä pintapuolisella tarkastuksella ja vaatii erikoiskalustoa. Viemäritutkimus tehdään usein vasta siinä vaiheessa, kun epäillään vuotoa tai kun putket ovat vanhat ja alkuperäiset. Viemärin iän perusteella ei kuitenkaan voida sanoa tarvetta kuvaamiselle, koska verkoston eri osat kuluvat eri tahtiin ja asennusten laadussa on varsinkin aiemmin ollut suuria eroja. Viemäriverkoston kuntotutkimus olisi syytä tehdä jokaisen talokaupan yhteydessä, koska sen aiheuttamat ongelmat näkyvät viiveellä ja voivat muuttua akuutiksi hetkessä.

viemärin kuvaus viemärikameralla

Viemärin dokumentointi Akvatekilla

Likaista viemäriputkea on hankala tarkastaa, joten ennen perusteellista kuvausta ja raportointia viemäri tulee puhdistaa harjaamalla ja painehuuhtelemalla, jotta materiaalin ja liitosten kunto voidaan todeta koko viemäriverkoston osalta. Raportin lisäksi puhdistaminen tuo konkreettista hyötyä uudelle omistajalle, koska sillä ennaltaehkäistään viemärin toiminnalliset häiriöt, mm. hajuhaitat, pulputus ja tukkeutuvat altaat. Kaikki tämä voidaan tehdä rakenteita rikkomatta vain purkamalla viemäristöön liittyvät vesilukot ja lattiakaivoinsertit.

Molempia osapuolia hyödyttävää tietoa

Kuvauksessa selviävät sekä akuutit että lähitulevaisuudessa edessä olevat putkiston korjaukset tai saneeraukset. Kuvauksen ja huollon yhteydessä jäävä raportti myös hyödyttää talokaupassa, sillä sen jälkeen sekä ostajalla että myyjällä on luotettava tieto myös viemäreiden kunnosta ja käyttöiästä. Näin myyjä ei voi joutua myöhemmin vastuuseen mahdollisista ongelmista ja ostaja on voinut varautua esimerkiksi tulevaisuudessa edessä olevaan viemärisaneeraukseen.

Artikkelit

Viemärihuollon ABC – Taloyhtiön viemärit kuntoon

Kun viemäreitä huolletaan säännöllisesti, pysyvät ne käyttökunnossa koko elinkaarensa ajan. Tehokkaan, mutta hellävaraisen harjapuhdistuksen ansiosta lika ei pääse syöpymään putken pintaan ja aiheuttamaan tukoksia sekä vesivahinkoja.

”Viemäripuhdistus oli todella tarpeellinen, sillä putkistossa oli runsaasti rasvakertymää” – Jääliläisen 1970-luvulla rakennetun taloyhtiön viemärit kuvattiin ja puhdistettiin

– Meidän kiinteistö on jo sen verran vanha, että tuntui hyvin tarpeelliselta teettää viemärikuvaus ja -puhdistus, Sirpa Pätsi As Oy Kiimingin Koivurivistä kertoo.

Ennaltaehkäisevä viemärihuolto taloyhtiölle

Viemäreistä johtuvat vesivahingot pystyttäisiin helposti ennaltaehkäisemään, mikäli viemäreiden todellinen kunto selvitettäisiin hyvissä ajoin.

Taloyhtiön viemärien sukitus – kustannustehokkain tapa saneerata putkisto

Rivitalon tai kerrostalon viemäreiden sukitus on kustannustehokas tapa hoitaa putkiremontti.

Taloyhtiön viemärisukitus – mitä isännöitsijän ja huoltohenkilöstön olisi hyvä tietää?

Viemäriputkien sukitus on helpompi, edullisempi ja nopeampi vaihtoehto putkiremontille. Sukitus voidaan toteuttaa, jos nykyiset viemärilinjat ovat sukituksen kestävässä kunnossa.

Milloin taloyhtiön viemärit kannattaa kuvata?

Taloyhtiön viemärikuvaus kannattaa toteuttaa säännöllisin väliajoin, etenkin jos viemäreillä alkaa olla käyttöikää jo yli kymmenen vuotta.

Uusi kiinteistö pitää kuvata ennen käyttöönottoa

Uusissa kiinteistöissä on lain mukaan varmistettava, että rakenteiden sisään jäävät viemärit ovat tiiviit ja asianmukaiset. Tämä onnistuu ainoastaan viemärikameran avulla kuvaten.

Varmistu laadusta – valitse sertifioitu sukitus

Sukitus on varma ja luja menetelmä viemäreiden uudistamiseksi. Sukituksen noustessa yhä tunnetummaksi ja käytetymmäksi menetelmäksi eri yritykset pyrkivät mukaan kasvavaan kilpailuun.

Viemärin sukitus omakotitalossa – hinta ja laatu kohtaavat sukitustyössä

Mikään viemärimateriaali ei ole ikuinen ja etenkin vanhojen kiinteistöjen kohdalla viemäriremontin tarvetta tulisi kartoittaa pätevän ammattilaisen johdolla.

Apua, viemäri tukossa! Näin tehdään viemärin avaus kotikonstein

Paras tapa välttää viemäritukokset on tehokas ennaltaehkäisy. Kotikonstit viemärin avaukseen eivät aina tepsi, mutta viemärihuollolla avun saa aina.

Milloin myyjä vastaa viemärivahingosta?

Asuntokauppojen yhteydessä viemäreiden todellinen kunto kannattaa selvittää kuvauksella, jotta vältyttäisiin ikävältä jälkiselvittelyltä.

Miksi viemäri haisee?

Ikävän hajun lähteeksi paljastuu usein kodin viemäri. Viemäristä nouseva paha tuoksu voi kertoa putkistossa piilevästä ongelmasta.

Omakotitalon putkiremontti nostaa kiinteistön arvoa

Kartoita mahdollinen putkiremontin tarpeesi pian. Näin nostat asuntosi arvoa ja ehkäiset vesivahinkojen syntymistä.

akvatek rööripeikko

Rööripeikon tarina

Kuuluuko viemäristä pulputusta ja lurinaa? Ehkä siellä asuu pikkuinen, likavettä rakastava Rööripeikko. Rööripeikot asuvat talojen viemäreissä ja ojien siltarummuissa.

Akvatekin brändiuudistus

Akvatekin uusi brändi ja yritysilme on julkaistu 12.6.2023. Lue lisää.

Viemärihuolto asiakaspalvelu

Asuntokaupassa ei tutkita viemäreitä

Asuntokaupan yhteydessä tutkitaan viemäreitä aivan liian harvoin. Viemäreiden kunto kannattaa tarkastaa sillä esimerkiksi myyjä on vastuussa myös asunnon piilevistä virheistä.

Maksuton viemärin kuvaus– miksi ja milloin?

Viemärin kuvauksella kiinteistön omistaja saa hyödyllistä tietoa viemäreidensä tilanteesta jopa täysin maksutta.

Suomessa yli 100 vesivuotoa joka päivä – viemärit kärkipäässä

Selvityksen mukaan vesivahinkoja tapahtuu eniten viemäreissä. Suurin osa vahingoista johtuu tukoksista ja rakennusvirheistä.

Viemärisukituksen hinta koostuu eri tekijöistä

Sukituksessa vanhan viemärin sisään asennetaan rakenteita purkamatta uusi saumaton muoviputki, jonka käyttöikä on jopa 50 vuotta.

Karkota Hirviö

Pyydä maksuton viemärikuvaus tai jätä yhteydenottopyyntö
  Facebook @akvatek

  Akvatek
  Akvatek2 weeks ago
  Helsingin Sanomat herätteli keskustelua nykyrakentamisesta ja sen laadusta.🧐 Lue, miten Akvatekin Ville otti kantaa valurautaputkien käyttöön sekä niiden tyypillisiin ongelmiin:
  Akvatek
  Akvatek2 weeks ago
  Tekisikö mieli tehdä viemäreiden asennustöitä ihan itse? 🤔

  ⛔ Aina ei kannata, sillä vakuutusyhtiöt eivät korvaa asennusvirheestä johtuvaa viemärivahinkoa.

  Mutta tiesitkö vielä tämän?

  👉 Kun altaan hajulukko on liitetty HK-kumitiivisteeseen sokkelilevyn takana, HK-kumitiivisteen pitää aina olla näkyvillä allaskaapissa.

  Teetä siis asennus ammattilaisella! 💪