Kotitalous­vähennys Rahoitus

Viemärin häiriökartoitus

Viemärin häiriökartoitus

Onko viemäreiden toiminnassa ongelmia, kuten tukkoisuutta, pulputtamista tai hajuhaittoja? Eikö ongelman aiheuttaja ole tiedossa ja sitä on selvitelty jo aiemmin tuloksetta?

Viemärin häiriökartoitus selvittää aina ongelman aiheuttajan ja tarjoaa siihen korjaustoimet yleensä jo heti paikan päällä. Mikäli korjaustoimia ei voida tehdä heti, tehdään niistä aikataulu ja kustannusehdotus.

Akvatekin monipuolisella kalustolla pystymme selviytymään kaikkein haastavimmista ongelmista ja tarjoamaan niihin kustannustehokasta ratkaisua.

Miksi tilata häiriökartoitus?

Perinteisesti viemäriongelmiin reagoidaan vasta huomattavien häiriötekijöiden ilmaantuessa. Huonosti vetävään keittiön altaaseen kaadetaan putkenavausainetta tai, kun akuutti ongelma sattuu ja vedet ovat jo kodin lattialla, tilataan loka-auto jäteliikkeestä.

Putkenavausaine syövyttää aukon viemärissä olevaan kertymään ja imuauto poistaa tukoksen ilman- ja vedenpaineella. Yhtenäistä näille keinoille on se, että ne on suunniteltu oireiden poistamiseen mutta ne eivät selvitä ongelman todellista syytä.

Palvelumme on suunniteltu pitkän kokemuksen perustella sellaiseksi, ettei meiltä jää yksikään viemäriongelma selvittämättä. Asentajamme ovat kokeneita ammattilaisia ja kalustomme on erittäin monipuolinen kaikkien ongelmien selvittämisessä.

Mitä häiriökartoitus sisältää?

1

Ongelman aiheuttajan selvitys

 • Pohdimme ennen paikan päälle tuloa ongelman syytä ja varaudumme tapaukseen asianmukaisella kalustolla
 • Annamme asiakkaalle aikatauluarvion
 • Selvitämme ongelman aiheuttajan viemärikuvauksella tai muulla tarkastuksella
2

Ongelman korjaus

 • Korjaamme ongelman aiheuttajan
 • Puhdistamme padottavan viemärin pyörivällä harjalaitteella tai painehuuhtelulla
 • Vaihdamme hajulukon tai asennemme alipaineventtiilin tarvittaessa
 • Korjaamme putken kannakoinnin niin vaatiessa
3

Raportti ja dokumentointi

 • Ongelman aiheuttaja dokumentoidaan sanallisesti ja valokuvin
 • Sähköinen raportti lähetetään tilaajalle
 • Raportti käydään läpi tilaajan kanssa erillisessä palaverissa

Mitä asiakkaat meistä puhuvat?

Artikkelit

Viemärihuollon ABC – Taloyhtiön viemärit kuntoon

Kun viemäreitä huolletaan säännöllisesti, pysyvät ne käyttökunnossa koko elinkaarensa ajan. Tehokkaan, mutta hellävaraisen harjapuhdistuksen ansiosta lika ei pääse syöpymään putken pintaan ja aiheuttamaan tukoksia sekä vesivahinkoja.

”Viemäripuhdistus oli todella tarpeellinen, sillä putkistossa oli runsaasti rasvakertymää” – Jääliläisen 1970-luvulla rakennetun taloyhtiön viemärit kuvattiin ja puhdistettiin

– Meidän kiinteistö on jo sen verran vanha, että tuntui hyvin tarpeelliselta teettää viemärikuvaus ja -puhdistus, Sirpa Pätsi As Oy Kiimingin Koivurivistä kertoo.

Ennaltaehkäisevä viemärihuolto taloyhtiölle

Viemäreistä johtuvat vesivahingot pystyttäisiin helposti ennaltaehkäisemään, mikäli viemäreiden todellinen kunto selvitettäisiin hyvissä ajoin.

Taloyhtiön viemärien sukitus – kustannustehokkain tapa saneerata putkisto

Rivitalon tai kerrostalon viemäreiden sukitus on kustannustehokas tapa hoitaa putkiremontti.

Taloyhtiön viemärisukitus – mitä isännöitsijän ja huoltohenkilöstön olisi hyvä tietää?

Viemäriputkien sukitus on helpompi, edullisempi ja nopeampi vaihtoehto putkiremontille. Sukitus voidaan toteuttaa, jos nykyiset viemärilinjat ovat sukituksen kestävässä kunnossa.

Milloin taloyhtiön viemärit kannattaa kuvata?

Taloyhtiön viemärikuvaus kannattaa toteuttaa säännöllisin väliajoin, etenkin jos viemäreillä alkaa olla käyttöikää jo yli kymmenen vuotta.

Uusi kiinteistö pitää kuvata ennen käyttöönottoa

Uusissa kiinteistöissä on lain mukaan varmistettava, että rakenteiden sisään jäävät viemärit ovat tiiviit ja asianmukaiset. Tämä onnistuu ainoastaan viemärikameran avulla kuvaten.

Varmistu laadusta – valitse sertifioitu sukitus

Sukitus on varma ja luja menetelmä viemäreiden uudistamiseksi. Sukituksen noustessa yhä tunnetummaksi ja käytetymmäksi menetelmäksi eri yritykset pyrkivät mukaan kasvavaan kilpailuun.

Viemärin sukitus omakotitalossa – hinta ja laatu kohtaavat sukitustyössä

Mikään viemärimateriaali ei ole ikuinen ja etenkin vanhojen kiinteistöjen kohdalla viemäriremontin tarvetta tulisi kartoittaa pätevän ammattilaisen johdolla.

Apua, viemäri tukossa! Näin tehdään viemärin avaus kotikonstein

Paras tapa välttää viemäritukokset on tehokas ennaltaehkäisy. Kotikonstit viemärin avaukseen eivät aina tepsi, mutta viemärihuollolla avun saa aina.

Milloin myyjä vastaa viemärivahingosta?

Asuntokauppojen yhteydessä viemäreiden todellinen kunto kannattaa selvittää kuvauksella, jotta vältyttäisiin ikävältä jälkiselvittelyltä.

Miksi viemäri haisee?

Ikävän hajun lähteeksi paljastuu usein kodin viemäri. Viemäristä nouseva paha tuoksu voi kertoa putkistossa piilevästä ongelmasta.

Omakotitalon putkiremontti nostaa kiinteistön arvoa

Kartoita mahdollinen putkiremontin tarpeesi pian. Näin nostat asuntosi arvoa ja ehkäiset vesivahinkojen syntymistä.

akvatek rööripeikko

Rööripeikon tarina

Kuuluuko viemäristä pulputusta ja lurinaa? Ehkä siellä asuu pikkuinen, likavettä rakastava Rööripeikko. Rööripeikot asuvat talojen viemäreissä ja ojien siltarummuissa.

Akvatekin brändiuudistus

Akvatekin uusi brändi ja yritysilme on julkaistu 12.6.2023. Lue lisää.

Viemärihuolto asiakaspalvelu

Asuntokaupassa ei tutkita viemäreitä

Asuntokaupan yhteydessä tutkitaan viemäreitä aivan liian harvoin. Viemäreiden kunto kannattaa tarkastaa sillä esimerkiksi myyjä on vastuussa myös asunnon piilevistä virheistä.

Maksuton viemärin kuvaus– miksi ja milloin?

Viemärin kuvauksella kiinteistön omistaja saa hyödyllistä tietoa viemäreidensä tilanteesta jopa täysin maksutta.

Suomessa yli 100 vesivuotoa joka päivä – viemärit kärkipäässä

Selvityksen mukaan vesivahinkoja tapahtuu eniten viemäreissä. Suurin osa vahingoista johtuu tukoksista ja rakennusvirheistä.

Viemärisukituksen hinta koostuu eri tekijöistä

Sukituksessa vanhan viemärin sisään asennetaan rakenteita purkamatta uusi saumaton muoviputki, jonka käyttöikä on jopa 50 vuotta.

Karkota Hirviö

Pyydä tarjous tai jätä yhteydenottopyyntö


  Facebook @akvatek

  Akvatek
  Akvatek2 months ago
  Helsingin Sanomat herätteli keskustelua nykyrakentamisesta ja sen laadusta.🧐 Lue, miten Akvatekin Ville otti kantaa valurautaputkien käyttöön sekä niiden tyypillisiin ongelmiin:
  Akvatek
  Akvatek2 months ago
  Tekisikö mieli tehdä viemäreiden asennustöitä ihan itse? 🤔

  ⛔ Aina ei kannata, sillä vakuutusyhtiöt eivät korvaa asennusvirheestä johtuvaa viemärivahinkoa.

  Mutta tiesitkö vielä tämän?

  👉 Kun altaan hajulukko on liitetty HK-kumitiivisteeseen sokkelilevyn takana, HK-kumitiivisteen pitää aina olla näkyvillä allaskaapissa.

  Teetä siis asennus ammattilaisella! 💪