Kotitalous­vähennys Rahoitus

Viemärikuvaus taloyhtiölle

Monipuoliset kuvauspalvelut

Viemärikuvausta käytetään viemäreiden sisäpuoliseen tutkimiseen esimerkiksi tulevan saneerauksen suunnittelussa tai läkisääteisenä toimenpiteenä uudisrakennuksissa ennen käyttöönottoa. Olemme suunnitelleet viemärikuvauspalvelut sopiviksi eri tilanteisiin ja tarpeisiin. Kaikki kuvauspalvelut sisältävät dokumentaation, johon kuuluu kirjallinen raportti sekä kuvamateriaalia.

Viemärikuvauksen tarkoituksena on ennaltaehkäistä viemäreistä johtuvia vesivahinkoja, mutta sen yhteydessä selviää yleensä muitakin kiinteistönomistajaa hyödyttäviä asioista.

Viemäreissä voi myös olla rakenteellisia ongelmia esimerkiksi liitoksissa tai tiivisteissä. Huonosti asennetut putkiliitokset voivat olla irronneet toisistaan, jolloin vesi vuotaa ulos viemäriputkesta. Liitosten lisäksi myös tiivisteet voivat irrota oikeilta paikoiltaan.

Milloin viemärikuvaus on ajankohtainen?

Perinteisesti viemäriongelmiin reagoidaan vasta huomattavien häiriötekijöiden ilmaantuessa. Huonosti vetävään keittiön altaaseen kaadetaan putkenavausainetta tai, kun akuutti ongelma sattuu ja vedet ovat jo kodin lattialla, tilataan loka-auto jäteliikkeestä.

Putkenavausaine syövyttää aukon viemärissä olevaan kertymään ja imuauto poistaa tukoksen ilman- ja vedenpaineella. Yhtenäistä näille keinoille on se, että ne on suunniteltu oireiden poistamiseen mutta ne eivät selvitä ongelman todellista syytä.

Viemäreiden todellinen kunto ja ongelmien alkulähde voidaan selvittää ainoastaan tutkimalla, miltä viemäreiden sisällä näyttää. Viemärikameran avulla se onnistuu nopeasti ja vaivattomasti.

Lähtökohtaisesti viemärit kannattaa kuvata säännöllisesti noin viiden vuoden välein, jotta akuutteja tilanteita ei pääse syntymään. Toimimalla ennakoivasti piileviin ongelmiin osataan reagoida ajoissa jo ennen vahingon sattumista.

Viemärikuvauksessa asiantuntijamme tarkastaa putkiston kunnon ja tunnistaa viemäriverkoston mahdolliset ongelmakohdat. Kuvauksen löydösten perusteella voidaan arvioida tulevien huolto- ja kunnostustarpeiden ajankohta, ja tarjoamme tilanteeseen sopivaa ratkaisua.

Kuvauttamalla kotisi viemärit ennaltaehkäiset piilevien ongelmien pahenemisen ja voit välttyä ikäviltä yllätyksiltä.

Uuden kiinteistön viemärikuvaus

Vuonna 2018 voimaan tullut laki velvoittaa kiinteistön rakentamisen yhteydessä urakoitsijaa varmistamaan viemärijärjestelmän tiiviyden ennen käyttöönottoa. Käytännössä tämä voidaan hoitaa parhaiten kuvaamalla viemärit viemärin sisään työnnettävällä kameralla. Tarkastuksessa kannattaa kuvata kiinteistön kaikki viemärit, ei pelkästään runkoviemäriä. Kuvaus kannattaa tehdä kaksivaiheisesti ennen betonivalua ja toiseen kertaan lähellä valmistumista. Kuvauksessa kannattaa käyttää laadukkaampaa kameraa, jotta mahdolliset poikkeamat voi analysoida tarkemmin.

Mitä viemärikuvaus sisältää?

1

Viemärin kuvaus

 • Viemärihaarojen kuvaus.
 • Runkoviemärin kuvaus.
 • Materiaalin, kertymän ja putken kunnon arviointi.
2

Raportointi ja dokumentointi

 • Raportti sähköisenä
 • Jokainen kuvattu viemärihaara eriteltynä
 • Poikkeamista valokuva
3

Suositus jatkotoimenpiteistä

 • Suosittelut jatkotoimenpiteista
 • Kustannusarvio
 • Aikataulun kiireellisyyden arviointi

Mitä asiakkaat meistä puhuvat?

Usein kysytyt kysymykset

Paljonko viemärikuvaus taloyhtiölle maksaa?

Viemärikuvauksen hinta taloyhtiöille on alkaen 284 €. Se sisältää viemärin kuvauksen useammasta viemäripisteestä ja raportin kokonaisuudesta.

Milloin viemärikuvaus kannattaa tehdä?

Viemärikuvaus kannattaa tehdä, jos viemäreiden kunnosta ei ole tietoa tai edellisestä kuvauksesta on esimerkiksi yli viisi vuotta aikaa. Jos viemärit ovat lähellä käyttöikänsä päättymistä, kannattaa kuvaus tehdä useammin.

Röntgenkuvauksen ja viemärikuvauksen erot?

Röntgenkuvauksella selviää valurautaviemäreiden paksuus ja materiaalin kunto tarkemmin kuin viemärikuvauksella. Röntgenkuvausta ei kuitenkaan voida tehdä rakenteiden sisässä kulkeville putkille. Viemärikuvaus on kustannuksiltaan edullisempi vaihtoehto ja sillä päästään tarkastelemaan myös rakenteiden sisässä kulkevia viemäreitä.

Miksi muoviviemäreitä kannattaa kuvata?

Muovisia viemäriputkia kannattaa kuvata, jotta kiinteistön omistaja voi olla tietoinen viemärinsä kunnosta. Kuvauksella voidaan ennaltaehkäistä viemäreistä johtuvia vesivahinkoja ja tarkastaa putkien asennuksen laatu sekä materiaalin virheet ja kuluminen. Muovinen viemäri saattaa kerätä putken sisään jätettä ja sen tekninen käyttöikä on 40–50 vuotta.

Millä perusteella laki vaatii viemärikuvauksen uudisrakennuksissa?

Maankäyttö- ja rakennuslaista johdettu asetus rakennusten vesi- ja viemärilaitteistosta toteaa, että jätevesilaitteiston on oltava tiivis sekä materiaalin ja liitosten on oltava yhteensopivia. Tämän lisäksi rakennusvaiheen vastuuhenkilön on tehtävä merkintä rakennustyön tarkastusasiakirjaan jätevesilaitteiston tiiveyden toteamisesta. Tiiveys voidaan varmistaa käytännössä viemärikameralla sisäpuolelta kuvaamalla. Tämä tarkoittaa sitä, että runkoputken lisäksi myös jokainen viemärihaara kuvataan erikseen.

Kuinka usein viemärit kannattaa kuvata?

Viemärit kannattaa kuvata muutaman vuoden välein, vaikka niissä ei olisi ongelmia. Vain kuvaamalla viemärit säännöllisesti voidaan ennaltaehkäistä tukoksista tai putken vaurioista johtuvia vesivahinkoja. KH-kortiston mukaan viemärit tulisi tarkistaa aistinvaraisesti vuoden välein. Jos havaitsee aistinvaraisia ongelmia, kannattaa viemärikuvaus tilata.

Artikkelit

Viemärihuollon ABC – Taloyhtiön viemärit kuntoon

Kun viemäreitä huolletaan säännöllisesti, pysyvät ne käyttökunnossa koko elinkaarensa ajan. Tehokkaan, mutta hellävaraisen harjapuhdistuksen ansiosta lika ei pääse syöpymään putken pintaan ja aiheuttamaan tukoksia sekä vesivahinkoja.

”Viemäripuhdistus oli todella tarpeellinen, sillä putkistossa oli runsaasti rasvakertymää” – Jääliläisen 1970-luvulla rakennetun taloyhtiön viemärit kuvattiin ja puhdistettiin

– Meidän kiinteistö on jo sen verran vanha, että tuntui hyvin tarpeelliselta teettää viemärikuvaus ja -puhdistus, Sirpa Pätsi As Oy Kiimingin Koivurivistä kertoo.

Ennaltaehkäisevä viemärihuolto taloyhtiölle

Viemäreistä johtuvat vesivahingot pystyttäisiin helposti ennaltaehkäisemään, mikäli viemäreiden todellinen kunto selvitettäisiin hyvissä ajoin.

Taloyhtiön viemärien sukitus – kustannustehokkain tapa saneerata putkisto

Rivitalon tai kerrostalon viemäreiden sukitus on kustannustehokas tapa hoitaa putkiremontti.

Taloyhtiön viemärisukitus – mitä isännöitsijän ja huoltohenkilöstön olisi hyvä tietää?

Viemäriputkien sukitus on helpompi, edullisempi ja nopeampi vaihtoehto putkiremontille. Sukitus voidaan toteuttaa, jos nykyiset viemärilinjat ovat sukituksen kestävässä kunnossa.

Milloin taloyhtiön viemärit kannattaa kuvata?

Taloyhtiön viemärikuvaus kannattaa toteuttaa säännöllisin väliajoin, etenkin jos viemäreillä alkaa olla käyttöikää jo yli kymmenen vuotta.

Uusi kiinteistö pitää kuvata ennen käyttöönottoa

Uusissa kiinteistöissä on lain mukaan varmistettava, että rakenteiden sisään jäävät viemärit ovat tiiviit ja asianmukaiset. Tämä onnistuu ainoastaan viemärikameran avulla kuvaten.

Varmistu laadusta – valitse sertifioitu sukitus

Sukitus on varma ja luja menetelmä viemäreiden uudistamiseksi. Sukituksen noustessa yhä tunnetummaksi ja käytetymmäksi menetelmäksi eri yritykset pyrkivät mukaan kasvavaan kilpailuun.

Viemärin sukitus omakotitalossa – hinta ja laatu kohtaavat sukitustyössä

Mikään viemärimateriaali ei ole ikuinen ja etenkin vanhojen kiinteistöjen kohdalla viemäriremontin tarvetta tulisi kartoittaa pätevän ammattilaisen johdolla.

Apua, viemäri tukossa! Näin tehdään viemärin avaus kotikonstein

Paras tapa välttää viemäritukokset on tehokas ennaltaehkäisy. Kotikonstit viemärin avaukseen eivät aina tepsi, mutta viemärihuollolla avun saa aina.

Milloin myyjä vastaa viemärivahingosta?

Asuntokauppojen yhteydessä viemäreiden todellinen kunto kannattaa selvittää kuvauksella, jotta vältyttäisiin ikävältä jälkiselvittelyltä.

Miksi viemäri haisee?

Ikävän hajun lähteeksi paljastuu usein kodin viemäri. Viemäristä nouseva paha tuoksu voi kertoa putkistossa piilevästä ongelmasta.

Omakotitalon putkiremontti nostaa kiinteistön arvoa

Kartoita mahdollinen putkiremontin tarpeesi pian. Näin nostat asuntosi arvoa ja ehkäiset vesivahinkojen syntymistä.

akvatek rööripeikko

Rööripeikon tarina

Kuuluuko viemäristä pulputusta ja lurinaa? Ehkä siellä asuu pikkuinen, likavettä rakastava Rööripeikko. Rööripeikot asuvat talojen viemäreissä ja ojien siltarummuissa.

Akvatekin brändiuudistus

Akvatekin uusi brändi ja yritysilme on julkaistu 12.6.2023. Lue lisää.

Viemärihuolto asiakaspalvelu

Asuntokaupassa ei tutkita viemäreitä

Asuntokaupan yhteydessä tutkitaan viemäreitä aivan liian harvoin. Viemäreiden kunto kannattaa tarkastaa sillä esimerkiksi myyjä on vastuussa myös asunnon piilevistä virheistä.

Maksuton viemärin kuvaus– miksi ja milloin?

Viemärin kuvauksella kiinteistön omistaja saa hyödyllistä tietoa viemäreidensä tilanteesta jopa täysin maksutta.

Suomessa yli 100 vesivuotoa joka päivä – viemärit kärkipäässä

Selvityksen mukaan vesivahinkoja tapahtuu eniten viemäreissä. Suurin osa vahingoista johtuu tukoksista ja rakennusvirheistä.

Viemärisukituksen hinta koostuu eri tekijöistä

Sukituksessa vanhan viemärin sisään asennetaan rakenteita purkamatta uusi saumaton muoviputki, jonka käyttöikä on jopa 50 vuotta.

Karkota Hirviö

Pyydä tarjous tai jätä yhteydenottopyyntö


  Facebook @akvatek

  Akvatek
  Akvatek6 days ago
  VINKKI: Tee lattiakaivon puhdistamisesta helpompaa! 👍

  Suihkun lattiakaivoon päätyy paljon hiuksia, pesuainejäämiä ja ihorasvaa. Ne voivat nopeastikin tukkia lattiakaivon.

  ➡️ Siksi lattiakaivo pitäisi puhdistaa säännöllisesti, esimerkiksi kerran kuukaudessa.

  Yksi hyvä keino estää lattiakaivon likaantumista on hankkia verkkosuoja!

  💥 Se ehkäisee hiusten ja muiden roskien päätymistä lattiakaivoon ja viemäriin.
  💥 Verkkokin täytyy puhdistaa säännöllisesti, mutta se on paljon helpompaa kuin tukossa olevan kaivon puhdistus!
  💥 Verkkosuoja kerää roskat lattiakaivon alle, ja sieltä ne on helppo siirtää verkon avulla roskiin.

  Verkkosuojia voi ostaa useimmista päivittäistavarakaupoista.‼

  #lattiakaivo #lattiakaivonkansi #lattiakaivojutut #lattiakaivonpuhdistus
  Akvatek
  Akvatek2 weeks ago
  Tiesitkö tämän? 💥

  Viemäreistä johtuvia vesivahinkoja syntyy vuositasolla merkittävä määrä, ja niistä aiheutuvista vahingoista maksetaan suuria korvauksia. Osa vahinkotapauksista etenee vakuutuslautakunnan eli FINEn käsiteltäväksi.

  🔸 FINEn tietokannasta löytyy esimerkiksi hakusanalla “viemäriliitoksen vuoto” 28 käsiteltyä tapausta. Näistä tapauksista vain kolmasosaan vakuutuslautakunta on suosittanut korvauksen maksamista vahingon kärsineelle. 🤔

  🔸 Esimerkiksi kotivakuutukset korvaavat yleensä vain sellaisia vuotoja, jotka ovat syntyneet äkillisesti, eikä niiden aiheutuminen ole ollut ennalta arvattavissa. Asennus- tai rakennusvirheestä syntynyt vuotovahinko, ei ole ennalta arvaamatonta. ‼️

  👉 Tämän perusteella jokaisen kiinteistönomistajan kannattaa selvittää ajoissa viemäreiden kunto ja mahdolliset asennusvirheet.

  #viemäriremontti #viemärihuolto #viemäriputket #viemärityöt #viemärivahinko