Kotitalous­vähennys Rahoitus

Viemärin sukitus omakotitalossa – hinta ja laatu kohtaavat sukitustyössä

Viemärin sukitus omakotitalossa – hinta ja laatu kohtaavat sukitustyössä

Mikään viemärimateriaali ei ole ikuinen ja etenkin vanhojen kiinteistöjen kohdalla viemäriremontin tarvetta tulisi kartoittaa pätevän ammattilaisen johdolla. Vuotavat tai rikkoutuneet viemärit kykenevät tekemään paljon haittaa kiinteistölle, siksipä viemäreiden todellinen kunto kannattaa tarkastuttaa ajoissa. Jos viemärilinjat ovat pääpiirteissään ehjät, kalliin ja hankalan putkiremontin sijaan vaihtoehdoksi käy viemärin sukitus. Hinta on aina edullisempi, kuin kokonainen putkisaneeraus. 

Omakotitalon viemärin sukitus – hinta ei remontoijaa huimaa

Kun vanhoista viemäreistä kuuluu lurinaa tai pulputusta, voi olla lähes varma, että vuosien varrella viemärin kautta kulkeneet roskat, ruoantähteet, pesuainejäämät, irtohiukset ja muut epäpuhtaudet ovat osittain asettuneet taloksi viemärin seinämiin ja mutkakohtiin. Tämä aiheuttaa veden virtauksen häiriötä, tukkeutumia ja pahimmassa tapauksessa putkirikkoja. Myös ikä ja korroosio verottavat omalta osaltaan viemäriputken kuntoa.

Ennen putkiremonttiin ryhtymistä viemäreiden todellinen kunto kannattaa selvittää pätevän ammattilaisen opastuksella. Tämä onnistuu helposti kuvaamalla viemärit sisältäpäin. Jotta kuvaus onnistuisi luotettavalla tavalla, tulee ennen kuvausta viemärit harjata puhtaaksi viemäriharjalla. Näin vuotokohdat ja halkeamat eivät jää piiloon lian ja saastan alle. 

Harjauksen vaihtoehtona on paineistetulla vedellä toteutettu puhdistus, mutta pinttyneeseen likaan vesipesu on usein liian heppoinen puhdistusmuoto. Lisäksi tällä menetelmällä voidaan saada paljon tuhoa aikaa, jos paljastuukin, että viemäri on jo ehtinyt rikkoutua tai kulua paikoin puhki. Mekaaninen harjaus tekee helposti tehokasta, siistiä jälkeä ilman vesivahingon riskiä. Akvatek suorittaa viemärin puhdistuksen aina harjaa käyttäen. 

Viemärin sukitus – hinta metriltä: se edullisempi putkiremontti

Harjapuhdistuksen jälkeen viemärilinjat päästään kuvaamaan ja kuntoa kartoittamaan. Viemärikuvaus paljastaa viemäriin kätkeytyneet halkeamat, tiivisteviat sekä muut kolot. Nämä eivät yleensä ole este sukitukselle, mutta jos viemäriputki osoittaa murenemisen merkkejä, ei sukitusta voida toteuttaa. Sukitus on aina edullisempi ja helpompi vaihtoehto täydelle putkisaneeraukselle.

Sukituksessa vanhaan viemäriputkeen asennetaan uusi epoksilla kyllästetty huopasukka, joka kovettuessaan muodostaa kolme millimetriä paksun pinnan putken sisäpuolelle. Tämä on aivan yhtä kestävä ratkaisu kuin uuden viemäriputken asennuskin, mutta kokonaisuudessaan helpompi ja edullisempi toteuttaa. Jos täyden putkiremontin hinta on karkeasti arvioituna noin 300 – 400 euroa neliöltä, on viemärin sukituksen hinta noin 100 euroa / neliö.

Artikkelit

Viemärihuollon ABC – Taloyhtiön viemärit kuntoon

Kun viemäreitä huolletaan säännöllisesti, pysyvät ne käyttökunnossa koko elinkaarensa ajan. Tehokkaan, mutta hellävaraisen harjapuhdistuksen ansiosta lika ei pääse syöpymään putken pintaan ja aiheuttamaan tukoksia sekä vesivahinkoja.

”Viemäripuhdistus oli todella tarpeellinen, sillä putkistossa oli runsaasti rasvakertymää” – Jääliläisen 1970-luvulla rakennetun taloyhtiön viemärit kuvattiin ja puhdistettiin

– Meidän kiinteistö on jo sen verran vanha, että tuntui hyvin tarpeelliselta teettää viemärikuvaus ja -puhdistus, Sirpa Pätsi As Oy Kiimingin Koivurivistä kertoo.

Ennaltaehkäisevä viemärihuolto taloyhtiölle

Viemäreistä johtuvat vesivahingot pystyttäisiin helposti ennaltaehkäisemään, mikäli viemäreiden todellinen kunto selvitettäisiin hyvissä ajoin.

Taloyhtiön viemärien sukitus – kustannustehokkain tapa saneerata putkisto

Rivitalon tai kerrostalon viemäreiden sukitus on kustannustehokas tapa hoitaa putkiremontti.

Taloyhtiön viemärisukitus – mitä isännöitsijän ja huoltohenkilöstön olisi hyvä tietää?

Viemäriputkien sukitus on helpompi, edullisempi ja nopeampi vaihtoehto putkiremontille. Sukitus voidaan toteuttaa, jos nykyiset viemärilinjat ovat sukituksen kestävässä kunnossa.

Milloin taloyhtiön viemärit kannattaa kuvata?

Taloyhtiön viemärikuvaus kannattaa toteuttaa säännöllisin väliajoin, etenkin jos viemäreillä alkaa olla käyttöikää jo yli kymmenen vuotta.

Uusi kiinteistö pitää kuvata ennen käyttöönottoa

Uusissa kiinteistöissä on lain mukaan varmistettava, että rakenteiden sisään jäävät viemärit ovat tiiviit ja asianmukaiset. Tämä onnistuu ainoastaan viemärikameran avulla kuvaten.

Varmistu laadusta – valitse sertifioitu sukitus

Sukitus on varma ja luja menetelmä viemäreiden uudistamiseksi. Sukituksen noustessa yhä tunnetummaksi ja käytetymmäksi menetelmäksi eri yritykset pyrkivät mukaan kasvavaan kilpailuun.

Viemärin sukitus omakotitalossa – hinta ja laatu kohtaavat sukitustyössä

Mikään viemärimateriaali ei ole ikuinen ja etenkin vanhojen kiinteistöjen kohdalla viemäriremontin tarvetta tulisi kartoittaa pätevän ammattilaisen johdolla.

Apua, viemäri tukossa! Näin tehdään viemärin avaus kotikonstein

Paras tapa välttää viemäritukokset on tehokas ennaltaehkäisy. Kotikonstit viemärin avaukseen eivät aina tepsi, mutta viemärihuollolla avun saa aina.

Milloin myyjä vastaa viemärivahingosta?

Asuntokauppojen yhteydessä viemäreiden todellinen kunto kannattaa selvittää kuvauksella, jotta vältyttäisiin ikävältä jälkiselvittelyltä.

Miksi viemäri haisee?

Ikävän hajun lähteeksi paljastuu usein kodin viemäri. Viemäristä nouseva paha tuoksu voi kertoa putkistossa piilevästä ongelmasta.

Omakotitalon putkiremontti nostaa kiinteistön arvoa

Kartoita mahdollinen putkiremontin tarpeesi pian. Näin nostat asuntosi arvoa ja ehkäiset vesivahinkojen syntymistä.

akvatek rööripeikko

Rööripeikon tarina

Kuuluuko viemäristä pulputusta ja lurinaa? Ehkä siellä asuu pikkuinen, likavettä rakastava Rööripeikko. Rööripeikot asuvat talojen viemäreissä ja ojien siltarummuissa.

Akvatekin brändiuudistus

Akvatekin uusi brändi ja yritysilme on julkaistu 12.6.2023. Lue lisää.

Viemärihuolto asiakaspalvelu

Asuntokaupassa ei tutkita viemäreitä

Asuntokaupan yhteydessä tutkitaan viemäreitä aivan liian harvoin. Viemäreiden kunto kannattaa tarkastaa sillä esimerkiksi myyjä on vastuussa myös asunnon piilevistä virheistä.

Maksuton viemärin kuvaus– miksi ja milloin?

Viemärin kuvauksella kiinteistön omistaja saa hyödyllistä tietoa viemäreidensä tilanteesta jopa täysin maksutta.

Suomessa yli 100 vesivuotoa joka päivä – viemärit kärkipäässä

Selvityksen mukaan vesivahinkoja tapahtuu eniten viemäreissä. Suurin osa vahingoista johtuu tukoksista ja rakennusvirheistä.

Viemärisukituksen hinta koostuu eri tekijöistä

Sukituksessa vanhan viemärin sisään asennetaan rakenteita purkamatta uusi saumaton muoviputki, jonka käyttöikä on jopa 50 vuotta.

Karkota Hirviö

Pyydä maksuton viemärikuvaus tai jätä yhteydenottopyyntö
  Facebook @akvatek

  Akvatek
  Akvatek2 weeks ago
  Helsingin Sanomat herätteli keskustelua nykyrakentamisesta ja sen laadusta.🧐 Lue, miten Akvatekin Ville otti kantaa valurautaputkien käyttöön sekä niiden tyypillisiin ongelmiin:
  Akvatek
  Akvatek3 weeks ago
  Tekisikö mieli tehdä viemäreiden asennustöitä ihan itse? 🤔

  ⛔ Aina ei kannata, sillä vakuutusyhtiöt eivät korvaa asennusvirheestä johtuvaa viemärivahinkoa.

  Mutta tiesitkö vielä tämän?

  👉 Kun altaan hajulukko on liitetty HK-kumitiivisteeseen sokkelilevyn takana, HK-kumitiivisteen pitää aina olla näkyvillä allaskaapissa.

  Teetä siis asennus ammattilaisella! 💪