Kotitalous­vähennys Rahoitus

Apua, viemäri tukossa! Näin tehdään viemärin avaus kotikonstein

Ennaltaehkäise viemärin tukokset

Paras tapa välttää viemäritukokset on tehokas ennaltaehkäisy. Älä kaada viemäriin rasvaa tai ruoantähteitä, äläkä anna suihkun lattiakaivon täyttyä hiustuppoista. Tässä on haastavaa onnistua täydellisesti, joten erilaisia tukoksia saattaa ajan myötä syntyä väkisinkin. Kotikonstit viemärin avaukseen voivat jopa pahentaa tilannetta: vahvasti emäksisiä viemärinavaajia tulisi ainakin kokonaan välttää.

Älä kaada ruokaa tai rasvaa viemäriin

WC-istuin ei ole komposti. Vessanpöntöstä saa huuhdella alas vain sinne kuuluvat jätökset sekä WC-paperin palat. Ruoantähteet, kemikaalit ja tai lääkeaineet eivät missään nimessä kuluu vessan viemäriin. Ne kuormittavat vedenpuhdistusta ja aiheuttavat tukoksia viemärissä. WC-istuimesta alas huudeltu ruoka saattaa myös houkutella paikalle inhottavia vieraita, kuten rottia.

Keittiössä ruoka-astiat tulee aina kaapia biojäteastiaan ennen tiskausta. Tiskialtaassa kannattaa käyttää suodatinta, joka estää ruoan pääsyn putkistoon. Rasvaiset pannut ja padat tulee esipuhdistaa talouspaperin avulla ennen pesua. Rasvan päätymistä viemäriin tulee kaikin konstein välttää: tämä jokaisen kinkun paistajan tulee muistaa!

Lämmin rasva hyytyy viileään viemäriputkeen päätyessään. Se jämähtää tiukasti kiinni ja tukos on pian valmis. Maistuva rasva on myös rottien mieleen. Rasva kannattaakin kaataa esimerkiksi viileään vesiastiaan, josta hyytynyt rasvakerros on helppo kaapia talteen. Rasvan voi myös laittaa suoraan kotikompostoriin tai hävittää tiiviissä astiassa sekajätteeseen.

viemärin kuvaus viemärikameralla

Kannattaako viemärin avaus kotikonstein?

Jos viemäriin sattuu epähuomiossa kaatamaan rasvaa, perään voi äkkiä laskea niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee. Veden juoksutusta kannattaa jatkaa useamman minuutin ajan. Tässä täytyy olla nopea: jälkikäteen kuuman veden kaatamisesta ei ole hyötyä. Sen sijaan on viisasta puhdistaa säännöllisesti suihkun lattiakaivo sekä lavuaarin hajulukko. Kerros- ja rivitaloissa hajulukon puhdistaminen kuuluu taloyhtiölle.

Jos viemäristä kuuluu pulputusta tai nousee pahaa hajua, tukoksen hoitamisella on kiire. Monet kokeilevat tukoksen avaamisen soodan ja etikan yhdistelmää. Se saattaa antaakin tehokkaan ensiavun, mutta sekoitus usein irrottaa viemärissä kulkiessaan myös tiiviin, viemärin seinään jämähtäneen kiintoaineen. Tämä kiinteä jäte ei enää pääse kulkemaan putkistossa, vaan asettuu tukkeeksi viemärin mutkaan.

Viemäri tukossa? Akvatek auttaa!

Vahvasti emäksiset viemärin aukaisuaineet voivat tehdä paljon hallaa viemäristössä. Ne saattavat kovettua tiukasti viemärin seiniin kiinni, jolloin ongelma ratkeamisen sijaan paisuu. Myrkylliset kemikaalit myös rasittavat suotta vedenpuhdistamoa. Jos haluat välttämättä käyttää nestemäistä viemärinavaajaa, valitse ympäristöä vähemmän kuormittava vaihtoehto.

Tukkeumista kannattaa ottaa koppia ennen kuin likainen vesi pääsee valumaan lattioille. Akvatekin viemärihuolto auttaa puhdistamaan viemärikanavat tehokkaasti ja perusteellisesti. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous.

Artikkelit

Viemärihuollon ABC – Taloyhtiön viemärit kuntoon

Kun viemäreitä huolletaan säännöllisesti, pysyvät ne käyttökunnossa koko elinkaarensa ajan. Tehokkaan, mutta hellävaraisen harjapuhdistuksen ansiosta lika ei pääse syöpymään putken pintaan ja aiheuttamaan tukoksia sekä vesivahinkoja.

”Viemäripuhdistus oli todella tarpeellinen, sillä putkistossa oli runsaasti rasvakertymää” – Jääliläisen 1970-luvulla rakennetun taloyhtiön viemärit kuvattiin ja puhdistettiin

– Meidän kiinteistö on jo sen verran vanha, että tuntui hyvin tarpeelliselta teettää viemärikuvaus ja -puhdistus, Sirpa Pätsi As Oy Kiimingin Koivurivistä kertoo.

Ennaltaehkäisevä viemärihuolto taloyhtiölle

Viemäreistä johtuvat vesivahingot pystyttäisiin helposti ennaltaehkäisemään, mikäli viemäreiden todellinen kunto selvitettäisiin hyvissä ajoin.

Taloyhtiön viemärien sukitus – kustannustehokkain tapa saneerata putkisto

Rivitalon tai kerrostalon viemäreiden sukitus on kustannustehokas tapa hoitaa putkiremontti.

Taloyhtiön viemärisukitus – mitä isännöitsijän ja huoltohenkilöstön olisi hyvä tietää?

Viemäriputkien sukitus on helpompi, edullisempi ja nopeampi vaihtoehto putkiremontille. Sukitus voidaan toteuttaa, jos nykyiset viemärilinjat ovat sukituksen kestävässä kunnossa.

Milloin taloyhtiön viemärit kannattaa kuvata?

Taloyhtiön viemärikuvaus kannattaa toteuttaa säännöllisin väliajoin, etenkin jos viemäreillä alkaa olla käyttöikää jo yli kymmenen vuotta.

Uusi kiinteistö pitää kuvata ennen käyttöönottoa

Uusissa kiinteistöissä on lain mukaan varmistettava, että rakenteiden sisään jäävät viemärit ovat tiiviit ja asianmukaiset. Tämä onnistuu ainoastaan viemärikameran avulla kuvaten.

Varmistu laadusta – valitse sertifioitu sukitus

Sukitus on varma ja luja menetelmä viemäreiden uudistamiseksi. Sukituksen noustessa yhä tunnetummaksi ja käytetymmäksi menetelmäksi eri yritykset pyrkivät mukaan kasvavaan kilpailuun.

Viemärin sukitus omakotitalossa – hinta ja laatu kohtaavat sukitustyössä

Mikään viemärimateriaali ei ole ikuinen ja etenkin vanhojen kiinteistöjen kohdalla viemäriremontin tarvetta tulisi kartoittaa pätevän ammattilaisen johdolla.

Apua, viemäri tukossa! Näin tehdään viemärin avaus kotikonstein

Paras tapa välttää viemäritukokset on tehokas ennaltaehkäisy. Kotikonstit viemärin avaukseen eivät aina tepsi, mutta viemärihuollolla avun saa aina.

Milloin myyjä vastaa viemärivahingosta?

Asuntokauppojen yhteydessä viemäreiden todellinen kunto kannattaa selvittää kuvauksella, jotta vältyttäisiin ikävältä jälkiselvittelyltä.

Miksi viemäri haisee?

Ikävän hajun lähteeksi paljastuu usein kodin viemäri. Viemäristä nouseva paha tuoksu voi kertoa putkistossa piilevästä ongelmasta.

Omakotitalon putkiremontti nostaa kiinteistön arvoa

Kartoita mahdollinen putkiremontin tarpeesi pian. Näin nostat asuntosi arvoa ja ehkäiset vesivahinkojen syntymistä.

akvatek rööripeikko

Rööripeikon tarina

Kuuluuko viemäristä pulputusta ja lurinaa? Ehkä siellä asuu pikkuinen, likavettä rakastava Rööripeikko. Rööripeikot asuvat talojen viemäreissä ja ojien siltarummuissa.

Akvatekin brändiuudistus

Akvatekin uusi brändi ja yritysilme on julkaistu 12.6.2023. Lue lisää.

Viemärihuolto asiakaspalvelu

Asuntokaupassa ei tutkita viemäreitä

Asuntokaupan yhteydessä tutkitaan viemäreitä aivan liian harvoin. Viemäreiden kunto kannattaa tarkastaa sillä esimerkiksi myyjä on vastuussa myös asunnon piilevistä virheistä.

Maksuton viemärin kuvaus– miksi ja milloin?

Viemärin kuvauksella kiinteistön omistaja saa hyödyllistä tietoa viemäreidensä tilanteesta jopa täysin maksutta.

Suomessa yli 100 vesivuotoa joka päivä – viemärit kärkipäässä

Selvityksen mukaan vesivahinkoja tapahtuu eniten viemäreissä. Suurin osa vahingoista johtuu tukoksista ja rakennusvirheistä.

Viemärisukituksen hinta koostuu eri tekijöistä

Sukituksessa vanhan viemärin sisään asennetaan rakenteita purkamatta uusi saumaton muoviputki, jonka käyttöikä on jopa 50 vuotta.

Karkota Hirviö

Pyydä maksuton viemärikuvaus tai jätä yhteydenottopyyntö
  Facebook @akvatek

  Akvatek
  Akvatek2 months ago
  Helsingin Sanomat herätteli keskustelua nykyrakentamisesta ja sen laadusta.🧐 Lue, miten Akvatekin Ville otti kantaa valurautaputkien käyttöön sekä niiden tyypillisiin ongelmiin:
  Akvatek
  Akvatek2 months ago
  Tekisikö mieli tehdä viemäreiden asennustöitä ihan itse? 🤔

  ⛔ Aina ei kannata, sillä vakuutusyhtiöt eivät korvaa asennusvirheestä johtuvaa viemärivahinkoa.

  Mutta tiesitkö vielä tämän?

  👉 Kun altaan hajulukko on liitetty HK-kumitiivisteeseen sokkelilevyn takana, HK-kumitiivisteen pitää aina olla näkyvillä allaskaapissa.

  Teetä siis asennus ammattilaisella! 💪