Kotitalous­vähennys Rahoitus

Omakotitalon putkiremontti nostaa kiinteistön arvoa

Omakotitalon putkiremontti nostaa kiinteistön arvoa

Putkiremontti nousee ajankohtaisesti ikääntyneissä kiinteistöissä ennemmin tai myöhemmin. Vuosikymmeniä vanhoissa omakotitaloissa remontin tarve tulisi kartoittaa kiireellä, ennen kuin mittavia vesivahinkoja pääsee syntymään. Huolella tehty putkiremontti nostaa iäkkään kiinteistön arvoa ja tekee siitä kiinnostavan kohteen asuntomarkkinoilla. Täyssaneeraus ei aina ole pakollinen, vaan putkiremontti voidaan toteuttaa omakotitaloon myös varmalla ja kestävällä sukituksella.

Putkiremontin kesto – sukituksella saneeraus onnistuu nopeasti, edullisesti ja laadukkaasti

Putkiremontti ei koskaan kuulosta houkuttelevalta: se vie aikaa, rahaa ja tekee asumisesta haastavaa. Mitä kauemmin asiaa kuitenkin lykkää, sitä vaikeammaksi prosessi paisuu. Mikäli viemäreiden todellinen kunto selvitettäisiin ajoissa, voitaisiin putkiremontissa päästä helpommalla sukituksen ansiosta. Sukitus varmistaa, ettei rakenteita tai lattioita tarvitse lähteä missään vaiheessa purkamaan, eikä remonttibudjetti paisu kohtuuttomiin mittoihin.

Viemäreiden kunnon selvittäminen kannattaa toteuttaa ennen kiinteistökauppoja. Myyjällä on kiinteistön osalta virhevastuu asunnosta viiden vuoden ajan. Huolellinen viemäreiden kuvaus ja niiden kunnostus voi nostaa kiinteistön arvoa ja tehdä siitä houkuttelevan kohteen asuntomarkkinoilla. Sukitus kestää käytössä aivan yhtä hyvin kuin uusi muoviputkikin – eli noin 50 vuotta.

Viemäreiden kunto kannattaa tarkastuttaa myös uusissa kiinteistöissä

Uudemmissa kiinteistöissä putkiremontti ei välttämättä ole ajankohtainen, mutta viemärit kannattaa kuitenkin huollattaa aika ajoin. Huolto on tärkeä varsinkin silloin, jos ajatuksena on myydä kiinteistö lähivuosina. Viemärit puhdistetaan kauttaaltaan tehokkaan harjauksen avulla, joka irrottaa pinttyneimmänkin lian viemäriputken sisäpinnasta. Tällä varmistetaan, ettei putkiin jäänyt lika aiheuta tukoksia, putkirikkoja tai viemäreiden tulvimista. Puhdistustyön jälkeen viemärit kannattaa kuvauttaa, jotta mahdolliset piilevät viat voidaan havaita. 

Jos tarkoituksena on laittaa myyntiin uudehko omakotitalo, on viemäreiden kuvaus viimeistään tässä vaiheessa paikallaan, etenkin, jos sitä ei ole totutettu heti talon valmistuttua. Uusissa kiinteistöissä on lain mukaan varmistettava, että rakenteiden sisään jäävät viemärit ovat tiiviit ja asianmukaiset. Tämä onnistuu ainoastaan viemärikameran avulla kuvaten. Rakennustöissä viemäreihin on saatettu porata reikiä, tai rakenteisiin upotettu ruuvi on voinut vaikkapa väliseiniä ja lattioita tehdessä puhkaista viemäriputken pinnan. Mikäli virheet paljastuvat vasta kaupanteon jälkeen, voi myyjä joutua niistä korvausvastuuseen. 

Artikkelit

Viemärihuollon ABC – Taloyhtiön viemärit kuntoon

Kun viemäreitä huolletaan säännöllisesti, pysyvät ne käyttökunnossa koko elinkaarensa ajan. Tehokkaan, mutta hellävaraisen harjapuhdistuksen ansiosta lika ei pääse syöpymään putken pintaan ja aiheuttamaan tukoksia sekä vesivahinkoja.

”Viemäripuhdistus oli todella tarpeellinen, sillä putkistossa oli runsaasti rasvakertymää” – Jääliläisen 1970-luvulla rakennetun taloyhtiön viemärit kuvattiin ja puhdistettiin

– Meidän kiinteistö on jo sen verran vanha, että tuntui hyvin tarpeelliselta teettää viemärikuvaus ja -puhdistus, Sirpa Pätsi As Oy Kiimingin Koivurivistä kertoo.

Ennaltaehkäisevä viemärihuolto taloyhtiölle

Viemäreistä johtuvat vesivahingot pystyttäisiin helposti ennaltaehkäisemään, mikäli viemäreiden todellinen kunto selvitettäisiin hyvissä ajoin.

Taloyhtiön viemärien sukitus – kustannustehokkain tapa saneerata putkisto

Rivitalon tai kerrostalon viemäreiden sukitus on kustannustehokas tapa hoitaa putkiremontti.

Taloyhtiön viemärisukitus – mitä isännöitsijän ja huoltohenkilöstön olisi hyvä tietää?

Viemäriputkien sukitus on helpompi, edullisempi ja nopeampi vaihtoehto putkiremontille. Sukitus voidaan toteuttaa, jos nykyiset viemärilinjat ovat sukituksen kestävässä kunnossa.

Milloin taloyhtiön viemärit kannattaa kuvata?

Taloyhtiön viemärikuvaus kannattaa toteuttaa säännöllisin väliajoin, etenkin jos viemäreillä alkaa olla käyttöikää jo yli kymmenen vuotta.

Uusi kiinteistö pitää kuvata ennen käyttöönottoa

Uusissa kiinteistöissä on lain mukaan varmistettava, että rakenteiden sisään jäävät viemärit ovat tiiviit ja asianmukaiset. Tämä onnistuu ainoastaan viemärikameran avulla kuvaten.

Varmistu laadusta – valitse sertifioitu sukitus

Sukitus on varma ja luja menetelmä viemäreiden uudistamiseksi. Sukituksen noustessa yhä tunnetummaksi ja käytetymmäksi menetelmäksi eri yritykset pyrkivät mukaan kasvavaan kilpailuun.

Viemärin sukitus omakotitalossa – hinta ja laatu kohtaavat sukitustyössä

Mikään viemärimateriaali ei ole ikuinen ja etenkin vanhojen kiinteistöjen kohdalla viemäriremontin tarvetta tulisi kartoittaa pätevän ammattilaisen johdolla.

Apua, viemäri tukossa! Näin tehdään viemärin avaus kotikonstein

Paras tapa välttää viemäritukokset on tehokas ennaltaehkäisy. Kotikonstit viemärin avaukseen eivät aina tepsi, mutta viemärihuollolla avun saa aina.

Milloin myyjä vastaa viemärivahingosta?

Asuntokauppojen yhteydessä viemäreiden todellinen kunto kannattaa selvittää kuvauksella, jotta vältyttäisiin ikävältä jälkiselvittelyltä.

Miksi viemäri haisee?

Ikävän hajun lähteeksi paljastuu usein kodin viemäri. Viemäristä nouseva paha tuoksu voi kertoa putkistossa piilevästä ongelmasta.

Omakotitalon putkiremontti nostaa kiinteistön arvoa

Kartoita mahdollinen putkiremontin tarpeesi pian. Näin nostat asuntosi arvoa ja ehkäiset vesivahinkojen syntymistä.

akvatek rööripeikko

Rööripeikon tarina

Kuuluuko viemäristä pulputusta ja lurinaa? Ehkä siellä asuu pikkuinen, likavettä rakastava Rööripeikko. Rööripeikot asuvat talojen viemäreissä ja ojien siltarummuissa.

Akvatekin brändiuudistus

Akvatekin uusi brändi ja yritysilme on julkaistu 12.6.2023. Lue lisää.

Viemärihuolto asiakaspalvelu

Asuntokaupassa ei tutkita viemäreitä

Asuntokaupan yhteydessä tutkitaan viemäreitä aivan liian harvoin. Viemäreiden kunto kannattaa tarkastaa sillä esimerkiksi myyjä on vastuussa myös asunnon piilevistä virheistä.

Maksuton viemärin kuvaus– miksi ja milloin?

Viemärin kuvauksella kiinteistön omistaja saa hyödyllistä tietoa viemäreidensä tilanteesta jopa täysin maksutta.

Suomessa yli 100 vesivuotoa joka päivä – viemärit kärkipäässä

Selvityksen mukaan vesivahinkoja tapahtuu eniten viemäreissä. Suurin osa vahingoista johtuu tukoksista ja rakennusvirheistä.

Viemärisukituksen hinta koostuu eri tekijöistä

Sukituksessa vanhan viemärin sisään asennetaan rakenteita purkamatta uusi saumaton muoviputki, jonka käyttöikä on jopa 50 vuotta.

Karkota Hirviö

Pyydä maksuton viemärikuvaus tai jätä yhteydenottopyyntö
  Facebook @akvatek

  Akvatek
  Akvatek2 months ago
  Helsingin Sanomat herätteli keskustelua nykyrakentamisesta ja sen laadusta.🧐 Lue, miten Akvatekin Ville otti kantaa valurautaputkien käyttöön sekä niiden tyypillisiin ongelmiin:
  Akvatek
  Akvatek2 months ago
  Tekisikö mieli tehdä viemäreiden asennustöitä ihan itse? 🤔

  ⛔ Aina ei kannata, sillä vakuutusyhtiöt eivät korvaa asennusvirheestä johtuvaa viemärivahinkoa.

  Mutta tiesitkö vielä tämän?

  👉 Kun altaan hajulukko on liitetty HK-kumitiivisteeseen sokkelilevyn takana, HK-kumitiivisteen pitää aina olla näkyvillä allaskaapissa.

  Teetä siis asennus ammattilaisella! 💪