Kotitalous­vähennys Rahoitus

Viemärihuollon ABC – Taloyhtiön viemärit kuntoon

Viemärihuollon ABC – Taloyhtiön viemärit kuntoon

Kun viemäreitä huolletaan säännöllisesti, pysyvät ne käyttökunnossa koko elinkaarensa ajan. Tehokkaan, mutta hellävaraisen harjapuhdistuksen ansiosta lika ei pääse syöpymään putken pintaan ja aiheuttamaan tukoksia sekä vesivahinkoja. Viemärikuvauksella varmistetaan, että huollon jälkeen kaikki on viemäreissä juuri niin kuin pitääkin.

Viemäreihin joutuu ajan myötä uskomattomat määrät orgaanista ainetta: jätöksiä, WC-paperia, ruokaa, pesuaineita ja irtohiuksia. Vaikeuksia syntyy, jos jätteet eivät heikon virtauksen tai suuren määränsä vuoksi pääse etenemään normaalisti putkistossa. Ongelmat korostuvat, mikäli viemäriin pääsee jotain sinne kuulumatonta. Viemärihuolto on välttämätön toimenpide, mikäli viemärit halutaan pitää käyttökuntoisena niiden elinkaaren ajan.

Viemäreistä johtuvat vesivahingot ovat lisääntyneet

Nykyaikaiset, energiaa ja vettä säästävät kodinkoneet pesevät rasvaiset tiskit ja likaiset vaatteet puhtaaksi vähäisellä vesimäärällä. Myös WC-istuin käyttää huuhteluun huomattavasti vähemmän vettä kuin takavuosina. Vedensäästö voi muodostua ongelmaksi viemärikanavissa, sillä lika ei huuhtoudu veden mukana samalla tavalla kuin ennen, vaan likakertymät jäävät kiinni putkiston sisäpintaan.

Viemäriongelmat saattavat osittain olla myös itse aiheutettua. WC-istuimiin ja keittiön tiskialtaaseen joutuu paljon sinne kuulumatonta tavaraa. Ruoantähteiden, kissanhiekan, kosteuspyyhkeiden, käsipapereiden, rasvojen ja liuottimien paikka ei todellakaan ole kodin viemäriputkissa. Ne jäävät putkeen kiinni keräten ajan myötä ympärilleen lisää jätettä.

Viemärin avaus – mikä kuuluu asukkaan vastuulle?

Taloyhtiön kunnossapitovastuun mukaan viemäreiden huoltotoimenpiteet hajulukon puhdistusta myöten kuuluvat taloyhtiölle. Mikäli viemäri vetää huonosti, asukas voi itse suorittaa viemärin avauksen käyttämällä tähän käyttötarkoitukseen soveltuvia aineita, mutta putkistoon kuuluvien osien irrottaminen ja paikalleen asentaminen on aina taloyhtiön heiniä.

Taloyhtiön kannattaa satsata muutaman vuoden välein viemäreiden kuvaukseen. Se antaa ajankohtaista informaatiota viemäreiden todellisesta kunnosta. Mikäli putkistossa havaitaan jätekertymiä tai muita huollon tarpeita, ne kannattaa ottaa toimenpidelistalle viipymättä. Viemärin huolto voidaan toteuttaa puhdistamalla putkisto harjapesumenetelmällä, joka on hellävarainen ja turvallinen tapa saada putkisto puhtaaksi kokonaan.

Säännöllisellä huollolla viemärit pysyvät käyttökuntoisena koko elinkaarensa ajan. Viemärihuollolla kyetään ennaltaehkäisemään jätekertymien lisäksi myös putkirikkoja ja muita ongelmia, jotka saattaisivat pahimmassa tapauksessa johtaa vesivahinkoihin. Mahdollisiin putkisaneerauksiin pystytään reagoimaan hallitusti, eivätkä akuutit ongelmat pääse yllättämään epätoivottuina ajankohtina. Kysy tarjous taloyhtiön viemärihuollosta Akvatekilta.

Artikkelit

Viemärihuollon ABC – Taloyhtiön viemärit kuntoon

Kun viemäreitä huolletaan säännöllisesti, pysyvät ne käyttökunnossa koko elinkaarensa ajan. Tehokkaan, mutta hellävaraisen harjapuhdistuksen ansiosta lika ei pääse syöpymään putken pintaan ja aiheuttamaan tukoksia sekä vesivahinkoja.

”Viemäripuhdistus oli todella tarpeellinen, sillä putkistossa oli runsaasti rasvakertymää” – Jääliläisen 1970-luvulla rakennetun taloyhtiön viemärit kuvattiin ja puhdistettiin

– Meidän kiinteistö on jo sen verran vanha, että tuntui hyvin tarpeelliselta teettää viemärikuvaus ja -puhdistus, Sirpa Pätsi As Oy Kiimingin Koivurivistä kertoo.

Ennaltaehkäisevä viemärihuolto taloyhtiölle

Viemäreistä johtuvat vesivahingot pystyttäisiin helposti ennaltaehkäisemään, mikäli viemäreiden todellinen kunto selvitettäisiin hyvissä ajoin.

Taloyhtiön viemärien sukitus – kustannustehokkain tapa saneerata putkisto

Rivitalon tai kerrostalon viemäreiden sukitus on kustannustehokas tapa hoitaa putkiremontti.

Taloyhtiön viemärisukitus – mitä isännöitsijän ja huoltohenkilöstön olisi hyvä tietää?

Viemäriputkien sukitus on helpompi, edullisempi ja nopeampi vaihtoehto putkiremontille. Sukitus voidaan toteuttaa, jos nykyiset viemärilinjat ovat sukituksen kestävässä kunnossa.

Milloin taloyhtiön viemärit kannattaa kuvata?

Taloyhtiön viemärikuvaus kannattaa toteuttaa säännöllisin väliajoin, etenkin jos viemäreillä alkaa olla käyttöikää jo yli kymmenen vuotta.

Uusi kiinteistö pitää kuvata ennen käyttöönottoa

Uusissa kiinteistöissä on lain mukaan varmistettava, että rakenteiden sisään jäävät viemärit ovat tiiviit ja asianmukaiset. Tämä onnistuu ainoastaan viemärikameran avulla kuvaten.

Varmistu laadusta – valitse sertifioitu sukitus

Sukitus on varma ja luja menetelmä viemäreiden uudistamiseksi. Sukituksen noustessa yhä tunnetummaksi ja käytetymmäksi menetelmäksi eri yritykset pyrkivät mukaan kasvavaan kilpailuun.

Viemärin sukitus omakotitalossa – hinta ja laatu kohtaavat sukitustyössä

Mikään viemärimateriaali ei ole ikuinen ja etenkin vanhojen kiinteistöjen kohdalla viemäriremontin tarvetta tulisi kartoittaa pätevän ammattilaisen johdolla.

Apua, viemäri tukossa! Näin tehdään viemärin avaus kotikonstein

Paras tapa välttää viemäritukokset on tehokas ennaltaehkäisy. Kotikonstit viemärin avaukseen eivät aina tepsi, mutta viemärihuollolla avun saa aina.

Milloin myyjä vastaa viemärivahingosta?

Asuntokauppojen yhteydessä viemäreiden todellinen kunto kannattaa selvittää kuvauksella, jotta vältyttäisiin ikävältä jälkiselvittelyltä.

Miksi viemäri haisee?

Ikävän hajun lähteeksi paljastuu usein kodin viemäri. Viemäristä nouseva paha tuoksu voi kertoa putkistossa piilevästä ongelmasta.

Omakotitalon putkiremontti nostaa kiinteistön arvoa

Kartoita mahdollinen putkiremontin tarpeesi pian. Näin nostat asuntosi arvoa ja ehkäiset vesivahinkojen syntymistä.

akvatek rööripeikko

Rööripeikon tarina

Kuuluuko viemäristä pulputusta ja lurinaa? Ehkä siellä asuu pikkuinen, likavettä rakastava Rööripeikko. Rööripeikot asuvat talojen viemäreissä ja ojien siltarummuissa.

Akvatekin brändiuudistus

Akvatekin uusi brändi ja yritysilme on julkaistu 12.6.2023. Lue lisää.

Viemärihuolto asiakaspalvelu

Asuntokaupassa ei tutkita viemäreitä

Asuntokaupan yhteydessä tutkitaan viemäreitä aivan liian harvoin. Viemäreiden kunto kannattaa tarkastaa sillä esimerkiksi myyjä on vastuussa myös asunnon piilevistä virheistä.

Maksuton viemärin kuvaus– miksi ja milloin?

Viemärin kuvauksella kiinteistön omistaja saa hyödyllistä tietoa viemäreidensä tilanteesta jopa täysin maksutta.

Suomessa yli 100 vesivuotoa joka päivä – viemärit kärkipäässä

Selvityksen mukaan vesivahinkoja tapahtuu eniten viemäreissä. Suurin osa vahingoista johtuu tukoksista ja rakennusvirheistä.

Viemärisukituksen hinta koostuu eri tekijöistä

Sukituksessa vanhan viemärin sisään asennetaan rakenteita purkamatta uusi saumaton muoviputki, jonka käyttöikä on jopa 50 vuotta.

Karkota Hirviö

Pyydä maksuton viemärikuvaus tai jätä yhteydenottopyyntö
  Facebook @akvatek

  Akvatek
  Akvatek2 months ago
  Helsingin Sanomat herätteli keskustelua nykyrakentamisesta ja sen laadusta.🧐 Lue, miten Akvatekin Ville otti kantaa valurautaputkien käyttöön sekä niiden tyypillisiin ongelmiin:
  Akvatek
  Akvatek2 months ago
  Tekisikö mieli tehdä viemäreiden asennustöitä ihan itse? 🤔

  ⛔ Aina ei kannata, sillä vakuutusyhtiöt eivät korvaa asennusvirheestä johtuvaa viemärivahinkoa.

  Mutta tiesitkö vielä tämän?

  👉 Kun altaan hajulukko on liitetty HK-kumitiivisteeseen sokkelilevyn takana, HK-kumitiivisteen pitää aina olla näkyvillä allaskaapissa.

  Teetä siis asennus ammattilaisella! 💪