Kotitalous­vähennys Rahoitus

Ennaltaehkäisevä viemärihuolto taloyhtiölle

Ennaltaehkäisevä viemärihuolto taloyhtiölle

Viemäreistä johtuvat vesivahingot pystyttäisiin helposti ennaltaehkäisemään, mikäli viemäreiden todellinen kunto selvitettäisiin hyvissä ajoin. Mitä iäkkäämmästä taloyhtiöstä on kyse, sitä todennäköisemmin myös viemäreistä löytyy huomautettavaa. Kuntotarkastus on helpointa tehdä viemärikuvauksella, jossa pieni kamera ujutetaan viemäriaukosta sisään.

– Viemäriongelmiin tulisi tarttua jo ennen kuin se vahinko oikeasti käy, sanoo Akvatekin toimitusjohtaja Ville Hyry.

Nyrkkisääntö on, että laajempi viemärikuvaus tulisi toteuttaa vähintään kerran kiinteistön elinkaaren aikana, jotta reiät, halkeamat, tiivistevauriot, auki olevat liitokset tai huonot kaadot paljastuisivat.

– On ihan selvää, että jos viemärin puhdistusta tai huoltoa ei ole tehty kertaakaan vaikka 30 vuoden aikana, niin varmasti virtaus heikkenee ja tukkeutumisen riski kasvaa, Hyry huomauttaa.

Viemärin puhdistus poistaa tukkeumat ja paljastaa viat

Ikääntyneissä taloyhtiöissä perusteellinen viemärihuolto on ehdottomasti paikallaan. Kuvausta ei kannata toteuttaa pelkästään likaisessa viemärissä, sillä vuotokohtaa on mahdotonta havaita tukkeutuneesta putkesta. Viemärin puhdistus toteutetaan kaikissa viemärilinjoissa mekaanisesti harjalaitteella.

Viemärin harjaus puhdistaa viemärin sisäiset seinämät, jolloin tukkeumat sekä seinämiin jumiutunut rasva ja muut epäpuhtaudet poistuvat. Puhdistuksen myötä myös mahdolliset halkeamat, rikkoutumat tai vuotokohdat pääsevät selvästi esille.

– Puhdistus ja kuvaus kannattaa toteuttaa samassa yhteydessä. Kuvatallenne ja raportti toimitetaan taloyhtiölle, jonka on helppo dokumentin pohjalta tehdä päätökset jatkotoimenpiteistä, Hyry kertoo.

Viemärihuolto tarjoaa taloyhtiölle realistista tietoa siitä, missä kunnossa viemärit ovat tai mitä materiaalia viemäriverkostossa on käytetty. Tätä tietoa voidaan hyödyntää pitkän tähtäimen suunnitelmassa ja mahdollisten LVI-remonttien aikataulutuksessa.

– Mitä kannattaa tehdä, kuinka kiire asialla on? Voidaan myös päättää siitä, uusitaanko kaikki viemärilinjat vai vain heikkokuntoisimmat. Osalle voidaan tehdä täyssaneeraus ja osalle esimerkiksi viemäreiden sukitus, Hyry havainnollistaa.

Sukistuksessa viemäreihin asennetaan muovimassa, joka kovettuessaan muodostaa tiiviin, kolme millimetriä paksun seinämän viemärin sisäpintaan. Sukitus on nopea, edullinen ja kestävä pitkäaikaisratkaisu viemäreiden kunnostukseen. Sukitus käy kaikille viemärimateriaaleille, joskaan todella heikkokuntoisiin viemäreihin sitä ei ole mahdollista toteuttaa.

– Vaikka viemäriremontin haluaa tehdä kestävällä tavalla, aina ei tarvitse valita kalleinta vaihtoehtoa. Sukitus säästää usein paljon aikaa ja rahaa, kun viemäriremontti voidaan toteuttaa joko kokonaan tai osittain sen avulla, Ville Hyry kertoo.

Artikkelit

Viemärihuollon ABC – Taloyhtiön viemärit kuntoon

Kun viemäreitä huolletaan säännöllisesti, pysyvät ne käyttökunnossa koko elinkaarensa ajan. Tehokkaan, mutta hellävaraisen harjapuhdistuksen ansiosta lika ei pääse syöpymään putken pintaan ja aiheuttamaan tukoksia sekä vesivahinkoja.

”Viemäripuhdistus oli todella tarpeellinen, sillä putkistossa oli runsaasti rasvakertymää” – Jääliläisen 1970-luvulla rakennetun taloyhtiön viemärit kuvattiin ja puhdistettiin

– Meidän kiinteistö on jo sen verran vanha, että tuntui hyvin tarpeelliselta teettää viemärikuvaus ja -puhdistus, Sirpa Pätsi As Oy Kiimingin Koivurivistä kertoo.

Ennaltaehkäisevä viemärihuolto taloyhtiölle

Viemäreistä johtuvat vesivahingot pystyttäisiin helposti ennaltaehkäisemään, mikäli viemäreiden todellinen kunto selvitettäisiin hyvissä ajoin.

Taloyhtiön viemärien sukitus – kustannustehokkain tapa saneerata putkisto

Rivitalon tai kerrostalon viemäreiden sukitus on kustannustehokas tapa hoitaa putkiremontti.

Taloyhtiön viemärisukitus – mitä isännöitsijän ja huoltohenkilöstön olisi hyvä tietää?

Viemäriputkien sukitus on helpompi, edullisempi ja nopeampi vaihtoehto putkiremontille. Sukitus voidaan toteuttaa, jos nykyiset viemärilinjat ovat sukituksen kestävässä kunnossa.

Milloin taloyhtiön viemärit kannattaa kuvata?

Taloyhtiön viemärikuvaus kannattaa toteuttaa säännöllisin väliajoin, etenkin jos viemäreillä alkaa olla käyttöikää jo yli kymmenen vuotta.

Uusi kiinteistö pitää kuvata ennen käyttöönottoa

Uusissa kiinteistöissä on lain mukaan varmistettava, että rakenteiden sisään jäävät viemärit ovat tiiviit ja asianmukaiset. Tämä onnistuu ainoastaan viemärikameran avulla kuvaten.

Varmistu laadusta – valitse sertifioitu sukitus

Sukitus on varma ja luja menetelmä viemäreiden uudistamiseksi. Sukituksen noustessa yhä tunnetummaksi ja käytetymmäksi menetelmäksi eri yritykset pyrkivät mukaan kasvavaan kilpailuun.

Viemärin sukitus omakotitalossa – hinta ja laatu kohtaavat sukitustyössä

Mikään viemärimateriaali ei ole ikuinen ja etenkin vanhojen kiinteistöjen kohdalla viemäriremontin tarvetta tulisi kartoittaa pätevän ammattilaisen johdolla.

Apua, viemäri tukossa! Näin tehdään viemärin avaus kotikonstein

Paras tapa välttää viemäritukokset on tehokas ennaltaehkäisy. Kotikonstit viemärin avaukseen eivät aina tepsi, mutta viemärihuollolla avun saa aina.

Milloin myyjä vastaa viemärivahingosta?

Asuntokauppojen yhteydessä viemäreiden todellinen kunto kannattaa selvittää kuvauksella, jotta vältyttäisiin ikävältä jälkiselvittelyltä.

Miksi viemäri haisee?

Ikävän hajun lähteeksi paljastuu usein kodin viemäri. Viemäristä nouseva paha tuoksu voi kertoa putkistossa piilevästä ongelmasta.

Omakotitalon putkiremontti nostaa kiinteistön arvoa

Kartoita mahdollinen putkiremontin tarpeesi pian. Näin nostat asuntosi arvoa ja ehkäiset vesivahinkojen syntymistä.

akvatek rööripeikko

Rööripeikon tarina

Kuuluuko viemäristä pulputusta ja lurinaa? Ehkä siellä asuu pikkuinen, likavettä rakastava Rööripeikko. Rööripeikot asuvat talojen viemäreissä ja ojien siltarummuissa.

Akvatekin brändiuudistus

Akvatekin uusi brändi ja yritysilme on julkaistu 12.6.2023. Lue lisää.

Viemärihuolto asiakaspalvelu

Asuntokaupassa ei tutkita viemäreitä

Asuntokaupan yhteydessä tutkitaan viemäreitä aivan liian harvoin. Viemäreiden kunto kannattaa tarkastaa sillä esimerkiksi myyjä on vastuussa myös asunnon piilevistä virheistä.

Maksuton viemärin kuvaus– miksi ja milloin?

Viemärin kuvauksella kiinteistön omistaja saa hyödyllistä tietoa viemäreidensä tilanteesta jopa täysin maksutta.

Suomessa yli 100 vesivuotoa joka päivä – viemärit kärkipäässä

Selvityksen mukaan vesivahinkoja tapahtuu eniten viemäreissä. Suurin osa vahingoista johtuu tukoksista ja rakennusvirheistä.

Viemärisukituksen hinta koostuu eri tekijöistä

Sukituksessa vanhan viemärin sisään asennetaan rakenteita purkamatta uusi saumaton muoviputki, jonka käyttöikä on jopa 50 vuotta.

Karkota Hirviö

Pyydä maksuton viemärikuvaus tai jätä yhteydenottopyyntö
  Facebook @akvatek

  Akvatek
  Akvatek6 days ago
  VINKKI: Tee lattiakaivon puhdistamisesta helpompaa! 👍

  Suihkun lattiakaivoon päätyy paljon hiuksia, pesuainejäämiä ja ihorasvaa. Ne voivat nopeastikin tukkia lattiakaivon.

  ➡️ Siksi lattiakaivo pitäisi puhdistaa säännöllisesti, esimerkiksi kerran kuukaudessa.

  Yksi hyvä keino estää lattiakaivon likaantumista on hankkia verkkosuoja!

  💥 Se ehkäisee hiusten ja muiden roskien päätymistä lattiakaivoon ja viemäriin.
  💥 Verkkokin täytyy puhdistaa säännöllisesti, mutta se on paljon helpompaa kuin tukossa olevan kaivon puhdistus!
  💥 Verkkosuoja kerää roskat lattiakaivon alle, ja sieltä ne on helppo siirtää verkon avulla roskiin.

  Verkkosuojia voi ostaa useimmista päivittäistavarakaupoista.‼

  #lattiakaivo #lattiakaivonkansi #lattiakaivojutut #lattiakaivonpuhdistus
  Akvatek
  Akvatek2 weeks ago
  Tiesitkö tämän? 💥

  Viemäreistä johtuvia vesivahinkoja syntyy vuositasolla merkittävä määrä, ja niistä aiheutuvista vahingoista maksetaan suuria korvauksia. Osa vahinkotapauksista etenee vakuutuslautakunnan eli FINEn käsiteltäväksi.

  🔸 FINEn tietokannasta löytyy esimerkiksi hakusanalla “viemäriliitoksen vuoto” 28 käsiteltyä tapausta. Näistä tapauksista vain kolmasosaan vakuutuslautakunta on suosittanut korvauksen maksamista vahingon kärsineelle. 🤔

  🔸 Esimerkiksi kotivakuutukset korvaavat yleensä vain sellaisia vuotoja, jotka ovat syntyneet äkillisesti, eikä niiden aiheutuminen ole ollut ennalta arvattavissa. Asennus- tai rakennusvirheestä syntynyt vuotovahinko, ei ole ennalta arvaamatonta. ‼️

  👉 Tämän perusteella jokaisen kiinteistönomistajan kannattaa selvittää ajoissa viemäreiden kunto ja mahdolliset asennusvirheet.

  #viemäriremontti #viemärihuolto #viemäriputket #viemärityöt #viemärivahinko